SEGRE

LABORAL

Prop de 500 persones exigeixen millors salaris i ocupació estable a Lleida

Manifestació pel Primer de Maig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de mig miler de persones han participat en la manifestació del dia del treballador convocats per CCOO i UGT de Lleida. La marxa s’ha iniciat en la Plaça del Treball, i a crits de “visca la classe treballadora” y “és una estafa, no és una crisi“ els manifestants han arribat fins Rambla Ferran, on els líders sindicals de les Terres de Lleida, José Luís Aguilà (UGT) i Cristina Rodríguez (CCOO) han fet una crida a “passar a l’ofensiva” i recuperar els drets i condicions laborals perduts durant la crisi, així com un salari digne i una ocupació estable.

En aquest Primer de maig, han tingut especial importància les reivindicacions dels treballadors de Codorniu afectats per l’ERO, així com els empleats de construcció de FCC i els treballadors del sector de la neteja. En els seus discursos finals, tant Aguilà com Rodríguez han denunciat la situació de precarietat laboral que asseguren està assentada en aquest territori, per la qual cosa han demanat uns sous dignes, han rebutjat la reforma laboral, i han demandat unes pensions dignes que assegurin la qualitat de vida dels pensionistes a qui han agraït els seus esforços i el seu treball en el passat. Rodríguez, per la seua part, ha fet especial incidència en la “intolerable” fractura salarial entre homes i dones a més de la discriminació racial en el treball. L’acte, tan reivindicatiu com festiu ha acabat amb el cant dels Segadors.

Per la seua part, el sindicat CGT ha fet la seua pròpia manifestació que ha acabat en la Plaça Sant Joan, on han denunciat la caiguda de les prestacions d’atur, les facilitats d’acomiadament i la “especulació i el negoci que aconsegueix les pensions” la privatització de serveis públics i l’augment de preus de productes bàsics.

tracking