SEGRE

El rebut de la llum puja el 18,2 % l'abril, segons Facua

Una bombilla encesa.

El rebut de la llum puja el 18,2 % l'abril, segons FacuaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rebut de la llum elèctrica d’abril ha estat el 18,2 per cent més car que fa dotze mesos, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat l’associació de consumidors Facua. L’anàlisi de Facua es refereix a tarifes PVPC de l’1 al 30 del mes passat que, amb un consum mitjà de 366 kilowatts hora i 4,4 de potència contractada, pagarà 70,98 euros, davant els 60,03 euros del mateix mes el 2016. Segons Facua, "si l’alça interanual era del 14 per cent fa un mes, ara ha pujat 4 punts".

El preu de l’electricitat ha pujat aquest any al gener, ha baixat el febrer i el març, i a l’abril ha estat idèntic al del mes anterior, segons Facua. El preu mitjà del kilowatt hora a l’abril ha estat de 14,15 cèntims, el 28,1 per cent més car que el mateix mes de 2016.

Facua ha denunciat l’actitud "complaent" amb el sector elèctric "que ve adoptant el ministre d’Energia, Álvaro Nadal," qui "es nega a prendre mesures que protegeixin els interessos dels usuaris per no perjudicar l’oligopoli elèctric, que l’any passat va augmentar un 9 % els seus beneficis: més de 5.463 milions d’euros", segons el comunicat.

tracking