SEGRE

ESNOTICIA

Els sindicats amenacen amb més conflictivitat al carrer

Apel·len a la mobilització com a arma per recuperar drets || Denuncien que els treballadors no noten la sortida de la crisi

Sindicats i manifestants van inundar ahir, Primer de Maig, els carrers de Madrid.

Sindicats i manifestants van inundar ahir, Primer de Maig, els carrers de Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Pepe Álvarez, respectivament, van insistir aquest dilluns, 1 de Maig, que el canvi que necessita Espanya s’impulsarà al carrer, la mobilització i amb la vaga. Aquesta ha estat la primera vegada que aquest any els sindicats han fet al·lusió a una possible vaga.

Els líders sindicals van posar en relleu aquesta idea durant els discursos amb què van tancar a la Puerta del Sol la manifestació convocada a Madrid, sota el lema “No hi ha excuses. Al carrer”, amb motiu de l’1 de Maig, i a la qual van assistir unes 12.000 persones, segons la delegació de Govern i 50.000 segons els sindicats.

Les manifestacions i protestes van ser massives en diferents capitals espanyoles

El secretari general d’UGT, va advertir que “sense mobilització no és possible assumir la recuperació de drets ni recuperar les llibertats que estan sent arrabassades en molts casos”. Per la seua part, Toxo va afirmar que “aquest no és un Primer de Maig més”, i va subratllar que les organitzacions sindicals continuen assistint a les taules del diàleg, tant en l’àmbit bipartit com tripartit, encara que va assenyalar que no dubtaran a llançar-se als carrers si no hi ha resultats. A més, Toxo no va dubtar a afirmar que “davant les xarangues oficials del Govern” que assumeixen que s’ha deixat de banda la recessió, la realitat és una altra de “molt diferent”, ja que la recuperació i la sortida de la crisi no s’està traslladant a la ciutadania.

Entre els polítics que hi van acudir es trobaven el secretari general d’Units Podem, Pablo Iglesias; el coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, i el secretari general del grup parlamentari de Ciutadans, Miguel Gutiérrez.

Les manifestacions van ser també multitudinàries a les principals ciutats de l’Estat com València, Saragossa, Bilbao i Oviedo.

tracking