SEGRE

La sol·licitud de cita prèvia per a la declaració de la Renda comença dijous

Diversos contribuents realitzen la seva declaració de la Renda.

La sol·licitud de cita prèvia per a la declaració de la Renda comença dijousEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contribuents que vulguin elaborar de manera presencial en oficines la seua declaració de la Renda de 2016 podran sol·licitar la seua cita prèvia a partir del proper 4 de maig, segons el calendari de l’Agència Tributària. La campanya de la Renda va engegar el passat 5 d’abril per als contribuents que van voler realitzar la seua declaració per internet a través del programa Renda Web i després presentar-la telemàticament o impresa.

Des d’aleshores i fins el passat 28 d’abril, l’Agència Tributària havia abonat devolucions a 2,3 milions de contribuents per un total de 1.600 milions d’euros. Els contribuents que prefereixin fer la seua declaració de manera presencial a les oficines de l’Agència Tributària podran sol·licitar cita prèvia a partir d’aquest dijous i fins el 29 de juny a través d’internet o per telèfon. Amb aquesta cita prèvia, podran acudir a les oficines de l’Agència i altres entitats col·laboradores per confeccionar i presentar la declaració o bé modificar i confirmar l’esborrany a partir de l’11 de maig i fins el 30 de juny.

A més, aquest any l’Agència posarà en marxa una prova pilot per a la realització de la declaració per telèfon, que estarà disponible per a alguns perfils senzills de contribuents que en sol·licitar la seua cita prèvia per internet no trobin disponibilitat.

El director del departament de Gestió Tributària de l’Agència Tributària, Rufino de la Rosa, va explicar durant la presentació de la campanya que cada vegada és més gran la proporció de declaracions que es presenten per internet. Així, l’any passat, el 81,4 % de les declaracions es van presentar telemàticament. La campanya de la Renda finalitzarà el 30 de juny per a tots els contribuents, encara que aquells que desitgin domiciliar el resultat hauran de presentar la declaració abans del 26 de juny. L’Agència Tributària preveu prendre 19,75 milions de declaracions de la Renda en aquesta campanya, un 1 % més, de les quals 14,77 milions seran a tornar, per un import total d’11.198 milions d’euros.

tracking