SEGRE

ESNOTICIA

Milers de manifestants reclamen uns sous dignes a Barcelona

Els sindicats amenacen de tensar les protestes si no hi ha acords || Marxa amb 50.000 persones segons els sindicats i 5.000 segons la Guàrdia Urbana

Un grup de manifestants que va participar en la reivindicació pel Primer de Maig ahir a Barcelona.

Un grup de manifestants que va participar en la reivindicació pel Primer de Maig ahir a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones es van manifestar aquest dilluns a Barcelona per reivindicar una pujada dels salaris i la recuperació dels drets retallats durant la crisi, en commemoració del Dia del Treballador.

A la marxa convocada per CCOO i UGT, van assistir 50.000 manifestants segons els sindicats i 5.000 segons la Guàrdia Urbana.

Els sindicats van defensar el dret a decidir dels catalans, sense deixar de banda els drets socials

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, va animar a “dignificar el treball des de l’orgull del moviment sindical”, i va apel·lar les patronals a desbloquejar la negociació col·lectiva i arribar a un acord sobre la pujada salarial. “O hi ha un acord o tensarem el carrer i les taules de negociació”, va avisar, i va insistir en la necessitat de derogar la reforma laboral, i a tancar un acord a Catalunya sobre la Renda Garantida de Ciutadania.

El seu homòleg a la UGT, Camil Ros, va alertar la patronal: “És el moment de dir clar a Foment del Treball que se’ns ha acabat la paciència. O apugen els salaris o el conflicte està servit.” Pacheco, al seu torn, va cridar a “fer caure el mur de la vergonya” de la Unió Europea que deixa fora milers de refugiats i va criticar l’esquerra: “On és l’esquerra social que construeixi un model alternatiu per a Europa?”, i va incidir que el moviment sindical ha de ser qui proposi una alternativa a la dreta.

Tots dos van reivindicar el dret a decidir dels catalans, però van insistir que els drets nacionals han d’anar de la mà dels drets socials, i que els treballadors han de poder decidir en qualsevol aspecte. Una de les tres manifestacions convocades per l’esquerra alternativa, com el sindicat COS i Arran, va finalitzar amb incidents al centre de Barcelona, ja que van trencar alguns aparadors.

tracking