SEGRE

L'economia catalana creix el 0,7% en el primer trimestre

La taxa de variació interanual del PIB català se situa en un 2,5%

Una fruiteria

L'economia catalana creix el 0,7% en el primer trimestreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons l’estimació d’avanç que elaboren conjuntament l’Idescat i el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, el creixement de l’economia catalana el primer trimestre del 2017 se situa en un 0,7% en taxa intertrimestral i en un 2,5% en taxa interanual. Aquests resultats mostren que, després de la moderació de la segona meitat del 2016, l’economia catalana torna a prendre impuls amb un creixement intertrimestral dues dècimes superior al dels dos trimestres anteriors.

Pel que fa a les taxes de variació per sectors, el creixement interanual del valor afegit brut industrial se situa en un 3%, donant així continuïtat als importants creixements de la indústria des de l’any 2014.

La construcció continua guanyant força i el primer trimestre d’enguany creix un 6,3%, gràcies al subsector residencial i, en particular, a l’habitatge. El nombre d’habitatges iniciats mostra creixements relatius molt importants, dins d’uns nivells absoluts encara moderats, segons la Generalitat.

Pel que fa als serveis, després del fort creixement dels dos darrers anys, la dinàmica del sector es va moderar la segona meitat de l’any passat i les dades d’avanç del primer trimestre del 2017 mostren una certa estabilització: el creixement interanual se situa en un 2,2%, enfront del 2,3% del trimestre anterior. Els indicadors que fan referència a les activitats de mercat del sector han millorat els darrers mesos i l’ocupació, mesurada pels afiliats a la Seguretat Social, manté un ritme interanual molt similar al del trimestre anterior.

Quant a l’activitat turística, el volum de turisme estranger ha augmentat un 4% interanual els tres primers mesos del 2017 i l’evolució de les pernoctacions hoteleres d’aquest tipus de turisme ha estat positiva. En canvi, si mirem les pernoctacions del turisme interior i del procedent de la resta de l’Estat, les dades són inferiors a les de l’any passat per una simple qüestió de calendari: la Setmana Santa d’enguany ha caigut el mes d’abril, mentre que l’any passat va ser al març.

tracking