SEGRE

FISCALITAT

Llum verda a la rebaixa dels mòduls per la pedra

A Linyola, el Poal i la Granja baixa al 0,07 per a la fruita || JARC critica que la reducció no sigui estructural per a la fructicultura

Un moment de la jornada sobre cereals celebrada a Tàrrega.

Un moment de la jornada sobre cereals celebrada a Tàrrega.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Hisenda ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat l’ordre de reducció de mòduls de l’IRPF a què es podran acollir els agricultors que tributen amb aquest sistema que van patir l’any passat pèrdues de producció per raons meteorològiques. En el cas de Lleida es deuen fonamentalment a les tempestes de pedra. La subdelegació del Govern central va informar que s’inclouen els municipis que la conselleria d’Agricultura havia comunicat com a afectats per les tempestes, als quals se sumen una altra dotzena que, segons Agroseguro i les organitzacions agràries, també havien estat damnificats per sobre d’un 30 per cent.

En aquest sentit, destaca el cas de Linyola, el Poal i la Granja d’Escarp, on l’índex de rendiment net dels fruiters queda limitat al 0,07 en el cas de fruiters, i en el 0,26 per al conjunt dels termes del Segrià, segons va informar en una nota.

Hisenda ha inclòs una dotzena de municipis que no havia previst la conselleria d’Agricultura

Per la seua part, el diputat del Partit Popular per Lleida, José Ignacio Llorens, va destacar també els seus tràmits per aconseguir, per exemple, la inclusió de partides de l’Horta de Lleida, que en principi no arribaven al mínim de superfície requerit per entrar en la reducció. El líder d’Asaja-Lleida, Pere Roqué, va destacar la importància d’aquesta reducció i va agrair el seu paper tant a la subdelegada com a Llorens i va criticar que la conselleria no hagués inclòs una dotzena de municipis com Alcarràs. Per la seua part, JARC va criticar que Hisenda no atengui la seua demanda d’una reducció dels mòduls de la fruita de forma permanent davant de la greu crisi de preus que travessa el sector.

A més a més, considera insuficient la rebaixa aplicada per al sector de la fruita seca a les Garrigues del 0,13 davant el 0,08 que demanava.

Més de 130 persones en una jornada de cereals a l’Urgell Més de 130 persones van participar aquest dijous en la 32 jornada tècnica sobre cereals de l’Urgell que va consistir en una visita a camps d’assaig de l’IRTA a Verdú en la qual els tècnics van explicar les característiques i el comportament de les varietats d’ordi, blat i alguns blats durs que hi ha sembrats. La visita es va completar amb una demostració pràctica de com conèixer el contingut de nutrients dels purins porcins amb l’ajuda d’un conductímetre. Seguidament, la jornada es va traslladar a les instal·lacions de l’Escola Agrària de Tàrrega per parlar d’oportunitats tecnològiques.

tracking