SEGRE

PUBLICITAT

"Amb l'app hem intentat arribar al client amb proximitat"

BBVA ha donat suport al desenvolupament de les webs de venda ‘online’ i l’aplicació de Viatges Iltrida, que permet al client escollir l’oficina on l’atendran per adquirir bitllets, estades, paquets turístics o activitats de lleure, i ofereix tota la informació i garanties

Celestí Roca

Celestí Roca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

BBVA aposta per l’economia de proximitat, donant suport a les empreses per desenvolupar els seus projectes. Un exemple és Viatges Iltrida, amb 10 oficines a Lleida, 5 a Barcelona i 3 a Tarragona, sota la direcció de Celestí Roca.

Presenti’ns Viatges Iltrida.

Som una empresa de serveis adreçada a facilitar tant com sigui possible els viatges, les vacances o l’oci als clients potencials. Intentem oferir el millor servei al millor preu i sempre amb el canal que vulgui el client: presencialment a les oficines, per telèfon, al web o mitjançant l’app, més còmoda. D’altra banda, al ser una agència de viatges, garantim tots els drets dels clients, ja que estem subjectes a les lleis de consum espanyoles i catalanes. La gent que compra per webs de reserva, al tenir la seu fora d’Espanya, si hi ha algun problema i no volen arranjar-lo, el client no hi pot fer res.

Quin és el tret diferencial?

Oferim garantia i, sobretot, informació. D’una banda, som a casa, i pots atansar-te a l’oficina si tens dubtes o consultes. De l’altra, estem subjectes a la normativa. I, en tercer lloc, tenim un cartell on indiquem que igualem qualsevol preu d’internet. La gent creu que internet és més barat que una agència, i no és així.

El turista actual, què demana?

S’ha donat un procés curiós. La gent jove torna a les agències. Com que disposa de pocs dies de vacances, diu que no vol invertir temps a lligar tots els caps, sinó que ho vol tot enllestit. Paral·lelament, els prejubilats es converteixen en autoagents de viatges. La gent vol garanties que disfrutarà al màxim de les vacances. Com a agència, jo puc fer que entris directament als llocs, estalviant-te cues i esperes. La gent jove ho valora molt. Les agències hem evolucionat i fem viatges a la mida del client, que s’ajustin a les seues motivacions i gustos. I a preus ridículs. Un dels punts forts de l’agència és que podem accedir als mateixos llocs d’internet que els clients, però amb eines més potents, amb la qual cosa podem trobar la millor oferta. Nosaltres som els primers que mirem companyies de low cost, apartaments o cases rurals. Els oferim una proposta adaptada a les seues aspiracions.

Vostès han desenvolupat una aplicació amb el finançament de BBVA. Quines característiques té?

Amb ella hem intentat arribar al client amb proximitat. El nostre client tria l’oficina a l’accedir a l’aplicació, i aquesta s’assabenta de tot el procés. Oferim per internet una oficina de proximitat. Som pioners en aquesta idea, i ara ens segueixen altres empreses. Quan la gent vol assegurar-se’n, contacta amb l’agència. Contracta per internet per a temes puntuals, un vol, un bitllet de tren, una nit d’hotel, però si vol passar uns dies de vacances, vol assegurar-se que el que surt als catàlegs es correspon amb la realitat. A l’agència l’assessoraran i li explicaran què hi ha. Avui dia, el 70% ja ho canalitzem a través de l’app. Per exemple, tenim guies de viatges que pots descarregar-te. Pots consultar l’estat d’un vol o portar la documentació sanitària o carnets de conduir digitalitzats. Tens un servei infoviatger que et dirigeix a les webs oficials de les ciutats. I tens assistència en viatge, un interlocutor directe amb el qual pots connectar si hi ha algun problema. M’atreviria a dir que no hi ha cap app com la nostra a l’Estat espanyol o al món. De fet, ens donen una valoració de 4,9 sobre 5.

Quin paper té el suport de l’entitat en el seu creixement?

Nosaltres hem fet tot el desenvolupament de les webs. Són actuacions que costen diners i necessitem recórrer al finançament aliè, que ens permet tenir la disponibilitat de forma immediata. Amb BBVA hem treballat pràcticament des de l’inici de l’empresa, ara fa més de 40 anys. A més, valorem molt el tema de les passarel·les de pagament online, que a BBVA funcionen francament bé. La garantia de cobrament i les plataformes antifrau per a nosaltres són molt importants.

tracking