SEGRE

LABORAL

La meitat de les empreses admet pagar el mateix sou que fa 8 anys, segons un estudi

Segons revela un estudi publicat avui per la plataforma d’ocupació InfoJobs i l’escola de negocis ESADE

La meitat de les empreses admet pagar el mateix sou que fa 8 anys, segons un estudi

La meitat de les empreses admet pagar el mateix sou que fa 8 anys, segons un estudiEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 53% de les empreses admet que paga el mateix salari als seus empleats que fa vuit anys, encara que quatre de cada deu té intenció de pujar-lo en els propers dos anys, segons revela un estudi publicat avui per la plataforma d’ocupació InfoJobs i l’escola de negocis ESADE.

L’informe anual sobre l’estat del mercat laboral a Espanya assenyala que encara que els nivells d’ocupació es recuperen, els salaris han baixat lleugerament i s’han reduït les hores de jornada el 2016.

Així, el salari mitjà brut anual que ofereixen les empreses adscrites a InfoJobs va baixar el 2,11 % en 206 respecte a 2015 i es va situar en els 23.178 euros, és a dir 500 euros menys que l’any anterior.

Tanmateix, l’anàlisi incideix en la intenció de les empreses per augmentar els sous en els propers 24 mesos i destaca les pimes com les que estan fent un esforç més gran per pagar els seus nous empleats amb salaris majors que els de fa vuit anys.

D’altra banda, explica que els millors sous es donen en Informàtica i Telecomunicacions i Farmàcia, encara que precisament els llocs vinculats a la informàtica són els que reben menys inscrits per vacant.

A més, puntualitza que els llocs emergents relacionats amb la innovació i la tecnologia són els que "obren" més oportunitats al mercat laboral.

L’informe indica que els programadors per a mòbil, els treballs relacionats amb el Big Data o els especialistes en ciberseguretat són demandes que "irrompen amb força".

InfoJobs i ESADE afirma que el 54 % de les empreses confia que les noves tecnologies els permetin crear nous llocs de treball, mentre que el 88 % no creu que l’automatització vagi a destruir llocs de treball en els propers cinc anys.

La majoria de la població en edat de treballar tampoc veu en les tecnologies una amenaça i el 76 % no creu que l’automatització vagi a suposar un perill per al seu lloc de treball.

En el costat oposat, el 40 % dels aturats creu que el seu futur laboral està en risc, segons l’informe.

tracking