SEGRE

AGRICULTURA MAQUINÀRIA

La compra de tractors nous puja a Lleida

Fins al març, ha assolit 113 unitats, amb una despesa de més 5 milions d’euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els agricultors lleidatans van comprar un 39,5 per cent més de tractors nous en el primer trimestre de l’any respecte al mateix període del 2016. Segons les últimes dades oficials del Registre Oficial de Maquinària Agrícola (ROMA) de la conselleria d’Agricultura, els pagesos de la província van comprar un total de 113 tractors nous fins al març d’aquest any, davant els 81 adquirits en el mateix període d’un any abans. Si tenim en compte que el preu mitjà d’un tractor nou ronda els 45.000 euros, els pagesos lleidatans han gastat més de 5 milions d’euros a adquirir maquinària fins al mes de març.

D’altra banda, les dades reflecteixen que l’adquisició de tractors usats va créixer lleugerament en el primer trimestre de l’any amb 284 unitats, davant els 258 dels tres primers mesos del 2016.

Per la seua part, la conselleria d’Agricultura disposa de dades de venda de tractors nous fins al mes d’abril. Així doncs, sumant els mesos de gener, febrer, març i abril, a la província de Lleida es van adquirir un total de 154 unitats, 2,5 per cent més respecte als quatre primers mesos del 2016.

Els agricultors també van comprar un altre tipus de maquinària en el primer trimestre, fins a comptabilitzar un total de 277 màquines, entre les quals destaquen els equips fitosanitaris (87 de nous i 126 d’usats); tancs de purins (8 de nous i 16 d’usats) o distribuïdors de fems (5 de nous i 16 d’usats).

tracking