SEGRE

AGROALIMENTACIÓ

San Miguel exporta el 30 per cent de la producció de Lleida

La planta comptarà en els propers mesos amb una nova línia de cervesa sense alcohol || Compleix 60 anys i genera 150 llocs de treball directes i 150 d’indirectes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La planta de San Miguel a Lleida, que compleix el seixantè aniversari, és la que més exporta de totes les que té el grup Mahou-San Miguel. En concret, el 30% de la producció acaba en mercats exteriors, entre els quals destaquen els països europeus i africans, com Guinea Equatorial. També ha tingut experiències recents als Estats Units i Cuba. Així ho va explicar aquest dilluns el director de la planta, Manuel Heredia, que va destacar la capacitat productiva de la fàbrica, dos milions d’hectolitres a l’any, la qual cosa implica 600 milions d’ampolletes o llaunes “quinze vegades la població d’Espanya”.

Els mercats exteriors van permetre a la fàbrica compensar la caiguda del consum a Espanya durant la crisi econòmica.

L’empresa té una plantilla de 150 treballadors, que es reforça amb entre trenta i quaranta més en moments de puntes de producció com l’actual, en el qual es perpara per a l’increment del consum de cervesa, que assoleix els màxims durant les temporades de Setmana Santa, coincidint amb les vacances, i amb els mesos d’estiu. A més, la planta de San Miguel a Lleida genera prop de 150 llocs de treball indirectes.

La fàbrica produeix cerveses de les marques San Miguel, Mahou i Kronenbourg. Lleida destaca també perquè compta amb un centre d’investigació i desenvolupament del qual han sortit productes com la primera cervesa ecològica d’Espanya, la recent San Miguel Isotónica o la sense alcohol 0,0 de la marca. Precisament, en els propers mesos la fàbrica lleidatana produirà cervesa sense alcohol, que se sumarà a les línies actuals.

Amb motiu del seixantè aniversari, San Miguel ha llançat una edició especial per al mercat català amb el lema “De la terra al món. Feta a Lleida”. En aquestes hi ha tres imatges diferents: la fàbrica fa seixanta anys, el port i els camps dels quals sorgeix la cervesa. L’acte d’aquest dilluns va comptar amb la participació d’autoritats, com l’alcalde de Lleida.

Un moment de la visita a l’embotelladora, guiada pel director de la fàbrica, Manuel Heredia.

Un moment de la visita a l’embotelladora, guiada pel director de la fàbrica, Manuel Heredia.ÍTMAR FABREGAT

tracking