SEGRE

Facua alerta que rebut de la llum serà un 18,2% més car que fa un any

L’associació de consumidors lamenta "l’actitud complaent" del Govern amb les elèctriques

Una bombilla encesa.

El rebut de la llum puja el 18,2 % l'abril, segons FacuaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de consumidors Facua ha alertat aquest dimecres que la llum ha tornat a pujar al maig un 0,8% i per tant el rebut de l’usuari mitjà serà un 18,2 % més car que fa un any. Facua ha assenyalat en un comunicat que s’han produït nou pujades en els últims dotze mesos i ha denunciat la "despreocupació" pels interessos dels usuaris del Govern, "la política energètica del qual se centra a protegir al sector".

Ha explicat que amb les tarifes PVPC de l’1 al 31 d’aquest mes, l’usuari mitjà (366 kWh de consum i 4,4 kW de potència contractada) pagarà 71,58 euros, davant els 60,53 euros de maig de 2016. El preu mitjà del kWh al maig ha estat de 14,31 cèntims (11,25 més el 27,19 % d’impostos indirectes), un 28 % més car que el mateix mes del 2016.

L’associació ha lamentat "l’actitud complaent" del Govern amb el sector, que es "nega" a prendre mesures davant de les desproporcionades tarifes i els dramàtics nivells de pobresa energètica per no perjudicar les empreses del sector, que l’any passat van augmentar un 9% els seus beneficis, més de 5.463 milions.

Ha reclamat la intervenció del sector perquè sigui l’Executiu el que fixi periòdicament una tarifa assequible, ja que el sistema de fixació de preus existent al mercat de la generació espanyol "fomenta l’especulació i els abusos". Ha criticat que "ara com ara, és el sector elèctric el que té intervingut al Govern, la política energètica del qual està més orientada a protegir els interessos de les companyies que els dels usuaris."

tracking