SEGRE

JORNADES

“És indignant que la inversió del Corredor Mediterrani estigui aturada”

Denúncia en les jornades ‘Els empresaris volem saber’, que destaquen els potencials de Catalunya || Aposta per incrementar la base d’empreses exportadores

Artur Mas, al centre de la imatge, va ser l’encarregat de clausurar la jornada.

Artur Mas, al centre de la imatge, va ser l’encarregat de clausurar la jornada.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La jornada Els empresaris volem saber va servir ahir per destacar les potencialitats de l’economia catalana i per, alhora, denunciar els que es consideren fre al seu creixement. Així, Ignasi Sayorl, president de Pimec Logística i de la Fundació ICIL, va qualificar de “molt greu que les inversions en el Corredor Mediterrani estiguin paralitzades des de fa anys”. Després de denunciar que les inversions en infraestructures per part de l’Estat realment executades han estat molt per sota del percentatge del PIB que representa Catalunya, va advocar per potenciar la xarxa viària de connexió del territori i fer sostenible el transport públic.

L’economista i director de l’associació d’empreses exportadores, Joan Tristany, va destacar la solidesa de la internacionalització de l’economia catalana. Considera que “en el pròxim futur, disposar d’una estratègia d’internacionalització de país, única, amb capacitat pròpia completa, fruit de les noves competències assumides, serà una gran oportunitat”.

Com va publicar SEGRE aquest diumenge, Francesc Reguant va destacar la importància de la interlocució directa de Catalunya amb la Unió Europea per al sector agrari.

“A Espanya li interessa una Catalunya dins de la UE” L’expresident Artur Mas va voler respondre al president del Govern central, Mariano Rajoy, i va defensar que una Catalunya independent seguiria a la UE. Va dir que a l’Estat no li convé tenir una frontera perquè “moltes de les coses que entren a Espanya passen per Catalunya”. Va apuntar que perquè això passés, Espanya hauria de reconèixer Catalunya com a independent. Si es donés el cas, va afegir, es buscarien les solucions que més beneficiessin els interessos de tots, especialment els dels catalans. A la clausura d’Els empresaris volem saber, va acusar Rajoy d’“intoxicar i desinformar” quan parla sobre les conseqüències del referèndum sobiranista, amb l’objectiu que els ciutadans no votin o votin que no. Va defensar una Catalunya independent i va dir que “per encertar s’ha de ser repsonsable de les pròpies decisions”.

tracking