SEGRE

SANITAT

Les infermeres de geriàtric arriben a cobrar la meitat que les d'hospital

Segons un estudi coliderat a Lleida, que demana més personal i poder de decisió

Una quinzena d'infermers del col·legi de Lleida han participat en el congrés internacional que se celebra a Barcelona fins demà. A més del simposi sobre lideratge infermer, han presentat dos comunicacions i set pòsters.

Les infermeres de geriàtric arriben a cobrar la meitat que les d'hospitalRafa Gimena / Missatges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les infermeres que treballen en centres sociosanitaris i residències de llarga estada (mínim tres mesos) com geriàtrics poden arribar a cobrar la meitat del sou que les que exerceixen en l’àmbit hospitalari o els CAP i, en canvi, són les que suporten unes condicions laborals més desfavorables. Aquesta és una de les conclusions d’una investigació coliderada i cofinançada pel Col·legi Oficial d’Infermeres Lleida (COILL) i el consell de col·legis del sector catalans que va ser presentada aquest dimarts a Barcelona, en el marc del Congrés Internacional d’Infermeria.

L’estudi, encara en curs i en el qual participen una quinzena de professionals, analitza la situació del sector a Catalunya a través de 561 qüestionaris i 80 entrevistes a infermeres i auxiliars de 37 centres sociosanitaris de llarga estada.

“El perfil d’usuaris d’aquestes residències ha canviat molt en els últims anys. Ara solen tenir problemes de salut greus, són més dependents i requereixen cures complexes. Per això hauria d’augmentar la plantilla d’infermeres en aquests equipaments i dotar-los de més lideratge en la gestió i organització de les tasques”, explica Montserrat Gea, presidenta del COILL i investigadora júnior del projecte, que lidera la canadenca Katherine McGilton (Toronto Rehabilitation Institute).

Gea assenyala que quan les infermeres lideren la gestió d’aquests centres disminueix l’absentisme laboral, millora l’estabilitat de les plantilles i augmenta el grau de satisfacció dels residents. Un dels objectius del simposi era que altres infermeres repliquessin l’estudi als seus països d’origen per exercir més pressió davant els ministeris de Sanitat.

Les teràpies complementàries o la prevenció en caigudes, altres temes Una ponència sobre les millores assistencials dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria en la prevenció de caigudes i en les úlceres per pressió a través de l’aplicació de les guies de bones pràctiques, de la infermera Mercè Folguera, i una altra de Jordi Martínez sobre la millora de la qualitat de vida de les persones mitjançant les teràpies complementàries són dos comunicacions amb segell lleidatà presentades en el congrés d’infermeria. Hi han assistit 10.000 professionals de tot el món.

tracking