SEGRE

Temporers fan vaga a Seròs contra sous per sota del conveni

A banda de millors salaris, també reclamen un allotjament digne

Temporers aquest dijous a la plaça de l'ajuntament de Seròs.

Uns 200 temporers fan vaga a Seròs per denunciar sous per sota del conveniLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 200 temporers de Seròs no han anat a recollir fruita aquest dijous per reclamar davant de l'ajuntament millores en el sou i en la qualitat de vida. Afirmen que els pagesos els “roben” perquè des del 2004 els paguen 5 euros l'hora, quan haurien de cobrar-ne 6'18, que és el que marca el conveni. Això suposa 300 euros menys al mes dels que tocarien en el seu salari, calculant que la majoria d'ells treballen entre 9 i 12 hores al dia.

A més, denuncien que no tenen cap festiu en els 100 dies que dura la campanya, de mitjans d'abril fins a finals d'agost.

Els manifestants han aconseguit reunir-se al migdia amb l'alcalde de Seròs, Gabriel Pena. L’alcalde afirma que ja ha fet arribar les reivindicacions al delegat de Treball a Lleida, que emetrà un comunicat als pagesos perquè paguin als temporers el que els pertoca per conveni.

Pel que fa a l'allotjament, el consistori explica que no hi ha recursos al poble per disposar d'un alberg. I és que els temporers denuncien també que viuen en unes condicions infrahumanes. Els propietaris de pisos, diuen, no els volen llogar habitatges. Per això es veuen obligats a malviure al carrer, en cotxes, granges amb animals o cases abandonades.

Procedents del Marroc, Gambia o Senegal, alguns ja porten més de 15 anys fent campanya a Catalunya. Asseguren que abans d'iniciar la vaga ja havien parlat amb els pagesos i que la resposta havia estat que si no estaven satisfets, perdrien la seva feina.

tracking