SEGRE

El bo social per a la factura de la llum es posarà en marxa a finals del juliol

S’aplica als consumidors d’electricitat més vulnerables

Una torre de la xarxa elèctrica.

El bo social per a la factura de la llum es posarà en marxa a finals del juliolEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou bo social, el descompte que s’aplica als consumidors d’electricitat més vulnerables, es posarà en marxa a finals de juliol, segons ha indicat aquest dilluns el secretari d’Estat d’Energia, Daniel Navia.

Navia, que ha participat en el debat "Cap a un nou model energètic", organitzat per El Confidencial, ha afirmat, en ser preguntat per aquesta qüestió, que el nou model suposa una millora respecte a la regulació prèvia. Ha explicat que la seua reforma s’ha degut no tant a la cobertura que proporcionava l’anterior, sinó a què no s’estava apuntant a la gent que necessitava l’ajuda.

Així, ha indicat que a Espanya es beneficiaven del bo social uns 7 milions de persones quan, segons diferents estadístiques, hi ha uns 5 milions en situació de pobresa energètica,

Navia ha assenyalat que al nou bo social hi ha una "vinculació més clara" entre la renda de les llars i aconseguir ser beneficiari del bo social. Ha afirmat que és veritat que la factura elèctrica és una manera eficient d’arribar a les llars que es troben en dificultats a través de descomptes que pal·liïn la pobresa energètica, però que en cap cas no es pot pretendre fer política social pagada per les companyies elèctriques o el sistema elèctric.

tracking