SEGRE

PATRIMONI

UGT denuncia que Treball no paga la seua part de les despeses de l'edifici dels sindicats

Critica que no vulgui assumir els 11.000 € al trimestre que sufragava CCOO fins que va marxar || Afirma que la situació de l’immoble és pèssima i demana la cessió de l’antiga seu de l’INSS a Prat de la Riba

Vista de l’edifici dels sindicats, conegut com a Ducados per la seua semblança amb un paquet de tabac.

Vista de l’edifici dels sindicats, conegut com a Ducados per la seua semblança amb un paquet de tabac.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El secretari general d’UGT a Lleida, José Luis Aguilà, va assegurar aquest dilluns que han rebut una notificació d’una resolució de l’Advocacia de l’Estat en la qual se’ls informa que el ministeri de Treball no assumirà la seua part de les despeses de manteniment de l’edifici dels sindicats (AISS), situat entre les avingudes Blondel i Catalunya.

El sindicat CCOO va abandonar el desembre de l’any passat l’immoble, que està molt deteriorat, per traslladar-se a un altre edifici al centre i va liquidar la seua part de les despeses fins al mes de gener. Corresponen a uns 11.000 euros per trimestre. Des d’aleshores, una part important de l’immoble ha quedat buida, però el seu propietari, el ministeri de Treball, considera que no ha d’assumir el prorrateig de les despeses, que són altes, especialment les de gasoil i electricitat, ja que es tracta d’un edifici amb instal·lacions i aïllaments completament obsolets.

D’aquesta manera, són la resta dels ocupants de l’edifici, UGT, CGT i la Generalitat (que cedeix espai a altres petits sindicats), els que han d’assumir la totalitat del cost. “Hem tirat d’un petit fons de maniobra que hi havia, però això no pot ser, el ministeri han d’assumir la part que li correspon”, va denunciar Aguilà.

El sindicat està indignat amb el ministeri i la subdelegació perquè no els ofereix una altra ubicació

La qüestió de fons és el greu deteriorament d’aquest immoble, que data del 1969 i no ha estat renovat, per la qual cosa compta amb múltiples deficiències que qüestionen, fins i tot, la seua seguretat, segons denuncien els seus inquilins. “Estem a l’espera, però hem començat a atipar-nos-en. El ministeri ha de moure fitxa i donar solucions, perquè no podem continuar en aquestes condicions”, va afirmar Aguilà.

UGT ha reclamat a Treball que els cedeixi de forma provisional el local de Prat de la Riba que acollia la seu de l’Institut de la Seguretat Social fins al seu recent trasllat al nou edifici de Cappont i que està buit des d’aleshores. “Ja n’hi ha prou d’aquesta situació, volem totes les garanties per poder treballar i atendre la gent. No permetrem que posin UGT en un magatzem i, si fa falta, traurem les taules al carrer”, va afegir el secretari general d’UGT a Lleida, que va criticar que el ministeri vulgui vendre’s el local de Prat de la Riba per fer negoci.

El ministeri de Treball va encarregar un informe a arquitectes sobre l’estat de l’edifici, però no n’ha donat a conèixer els resultats, a pesar que el sindicat així l’hi ha reclamat. A l’immoble hi ha altres millores pendents d’executar, com per exemple l’ascensor.

En marxa la negociació del nou pacte social per la ciutadania Els sindicats CCOO i UGT tenen en marxa la negociació amb la Paeria de la renovació del Pacte Social per la Ciutadania, un acord pel qual aquestes entitats negocien amb l’ajuntament determinades millores socials. Els sindicats han fet una proposta que ara estan negociant amb el govern municipal per veure quines són factibles d’incorporar al pacte, encara que després caldrà tractar-les també amb els grups de l’oposició. Els responsables de CCOO i UGT van eludir concretar les mesures fins que estiguin més acordades, però van apuntar que es tractaran millores en qüestions com ara l’ocupació, amb la renovació del pacte per l’ocupació que es va tancar en la legislatura anterior; la mobilitat, amb millores en el carril bici, o la promoció dels serveis socials, amb la millora de l’atenció a la gent gran. També es tractaran qüestions relatives a la gestió dels serveis públics, entre altres aspectes.

tracking