SEGRE

TRANSPORT

Una línia de mercaderies unirà Lleida amb Montsó, Barcelona i Lió

Renfe la posarà en servei aquesta tardor i utilitzarà les vies a Tarragona i les de l’AVE a França || L’operadora obre la porta perquè la utilitzin empreses lleidatanes

Imatge d’arxiu de trens de mercaderies a l’estació de les Borges Blanques.

Imatge d’arxiu de trens de mercaderies a l’estació de les Borges Blanques.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Renfe arrancarà aquesta tardor un servei de transport de mercaderies que comunicarà Lleida amb la terminal intermodal de Montsó (Osca), el port de Barcelona i la ciutat francesa de Lió. Així ho va confirmar aquest dimecres l’operadora, que va indicar que les freqüències dels trens i les parades al llarg del recorregut estan per determinar i que variarà en funció de la demanda de les empreses.

En aquest sentit, va obrir la porta que firmes lleidatanes puguin utilitzar aquests combois per al transport internacional de mercaderies en contenidors. La posada en marxa d’aquest servei aprofitarà la infraestructura ferroviària ja existent i no requerirà noves obres.

Així, el trajecte dels trens de mercaderies operats per Renfe s’iniciarà a Montsó, on recorreran les vies de la xarxa convencional que uneixen aquesta localitat amb Lleida. Des d’allà seguiran per la línia que comunica la capital del Segrià amb Barcelona a través de Tarragona. Una vegada al port barceloní, la resta del recorregut fins a Lió es farà en combois d’ample internacional per la via de l’AVE.

Sobre la possibilitat que aquests trens de mercaderies rebin o dipositin contenidors a Lleida, la companyia ferroviària va apuntar que “estem oberts a atendre la demanda que pugui generar aquest servei”.

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, va valorar que aquesta iniciativa pot ser d’interès per a empreses lleidatanes, encara que va puntualitzar que només serà així en funció del preu del transport i de la fiabilitat i puntualitat dels trens. Així mateix, va apuntar que les possibilitats d’aprofitar el transport ferroviari de mercaderies depenen de la capacitat de càrrega i descàrrega de contenidors a Lleida.

La capital del Segrià disposa per a aquesta iniciativa de les instal·lacions del Pla de Vilanoveta, si bé el seu ús actual es limita gairebé exclusivament a resguardar a les cotxeres els trens de la Pobla i altres com el Tren dels Llacs.

Aquesta iniciativa de Renfe s’emmarca en el seu pla fins al 2019, que fixa com a objectius competir amb empreses privades en el transport de mercaderies i equilibrar el compte de resultats de la companyia.

tracking