SEGRE

Les exportacions de carn porcina al Japó van assolir un rècord el 2016

Carn de porc a la venda en un supermercat.

Les exportacions de carn porcina al Japó van assolir un rècord el 2016EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les exportacions espanyoles de carn porcina al Japó van assolir el 2016 la xifra rècord de 297,5 milions d’euros després d’un creixement sostingut durant l’últim lustre, segons dades oficials facilitades aquest dilluns. L’any passat, Espanya va vendre al país asiàtic 82.178 tones d’aquest tipus de carn, un 11,6 per cent més que el 2015, quan el valor total d’aquestes importacions va ascendir a 237,9 milions d’euros, segons les xifres del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

Les dades inclouen carn porcina fresca, refrigerada i congelada, pernils desossats i sense desossar i embotits, i reflecteixen que el Japó és la cinquena destinació mundial de les exportacions espanyoles d’aquests productes.

Altres dades del Govern nipó assenyalen a Espanya com el seu quart proveïdor mundial de porcí, i mostren que la seua quota de mercat el 2016 va ser del 10,33 per cent, més del triple que el 2012, quan la carn espanyola de porc representava només el 3,8 per cent del total d’importacions.

Aquest marcat avenç es de deu a la "bona imatge" que té la "marca Espanya" al Japó, així com als estàndards de qualitat i processos de regulació que estableix la Unió Europea, molt valorats per importadors i consumidors nipons, va dir a Efe el director general d’Internacionalització de l’Empresa de l’ICEX, Javier Serra. "L’excel·lent reputació del porc ibèric a nivell internacional també ha generat sinergies que han beneficiat a la carn de porc blanc i al pernil serrà", va afegir Serra.

En aquest sentit, va destacar la tasca de l’ICEX per afavorir aquesta consolidació a través del suport a empreses espanyoles en esdeveniments com el Foodex, la fira anual d’alimentació més important d’Àsia, que se celebra cada any al Japó i en la qual Espanya porta participant 26 anys consecutius.

L’auge de les importacions espanyoles al Japó durant els últims cinc anys s’ha produït en detriment dels principals venedors de porcí al país asiàtic, els Estats Units, la quota dels quals ha passat del 37,4 % al 30,6 %, el Canadà (del 21,6 % al 20,7 %) i Dinamarca (del 16,4 % al 13,7 %).

tracking