SEGRE

EMPRESES

Verizon completa l’adquisició de Yahoo per 4.480 milions de dòlars

Crea una nova filial que passarà a dir-se Oath i que inclou HuffPost, Yahoo Sports, AOL.com, Tumblr, Yahoo Finance i Yahoo Mail

Verizon completa l’adquisició de Yahoo per 4.480 milions de dòlars

Verizon completa l’adquisició de Yahoo per 4.480 milions de dòlarsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant de les telecomunicacions Verizon ha completat avui l’adquisició del negoci principal del portal Yahoo en una operació valorada en 4.480 milions de dòlars, i va confirmar la sortida de la seua consellera delegada, Marissa Mayer.

Verizon unirà a partir d’avui el negoci operatiu de Yahoo amb el d’AOL en una nova filial que passarà a dir-se Oath i que inclou HuffPost, Yahoo Sports, AOL .com, Tumblr, Yahoo Finance i Yahoo Mail.

"El tancament d’aquesta transacció representa un pas crucial en el creixement a escala global que necessitem per a la nostra companyia digital", va dir en un comunicat la presidenta per a Mitjans de Verizon, Marni Waldern.

Oath estarà dirigida per Tim Armstrong, exconseller delegat d’AOL, que ha assegurat avui que la seua prioritat serà convertir-se en la millor companyia de mitjans generalistes i en el millor soci per a proveïdors de contingut i publicitat.

Verizon va pagar finalment 4.480 milions de dòlars per una empresa que va ser clau en la popularització d’internet, segons l’acord que van firmar les companyies el febrer passat després de patir Yahoo diversos atacs cibernètics.

Inicialment, el juliol de 2016, la primera companyia de telefonia mòbil dels Estats Units i segona del sector de telecomunicacions, després d’AT and T, havia anunciat la compra de Yahoo per 4.830 milions de dòlars.

Completada l’operació, Verizon suprimirà un total de 2.100 llocs de treball a Yahoo i AOL, un 15 % dels prop de 14.000 treballadors que tenen ambdues companyies, en un intent per reduir duplicitats i fer més eficient l’organització.

D’altra banda, el que resta del negoci de Yahoo, que inclou la seua participació en el gegant xinès del comerç electrònic Alibaba i a Yahoo Japón, canvia de nom en completar-se l’operació i passarà a dir-se a partir d’avui Altaba.

Aquests canvis inclouen la sortida del seu fins ara consellera delegada, Marissa Mayer, que rebrà un paquet de compensació de 23 milions de dòlars, segons els documents remesos per Yahoo a les autoritats reguladores.

Yahoo va ser fundada el 1994 i va arribar a convertir-se al principal motor de cerca d’internet, però la seua caiguda va començar quan va haver de començar a competir amb Google, actualment la segona empresa per capitalització borsària als Estats Units.

Les accions de Verizon, un dels trenta valors, que formen part de l’índex Dow Jones d’Industriales baixaven a aquesta hora un 1,12 % a la Borsa de Nova York (NYSE), on s’han depreciat un 12,58 % des que va començar l’any.

tracking