SEGRE

TROBADA AL PIRINEU

> El mercat mundial i perdre la por a créixer, les claus d'èxit d'empreses de Lleida

Llet ATO aconsegueix en un any el 25% de la facturació a la Xina i Líbia i Altinco Agro ja registra un terç del seu negoci en l’exportació || El Grup Saltó manté un ferm creixement i assoleix 11,2 milions

Joan Reñé presenta els empresaris Jaume Pont, Montserrat Rossell i Jaume Saltó.

Joan Reñé presenta els empresaris Jaume Pont, Montserrat Rossell i Jaume Saltó.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Acceptar que el món és el mercat i saber afrontar i superar les pors a créixer. Aquestes són dos de les claus d’èxit que van posar ahir de manifest l’administradora d’Altinco Agro, Montserrat Rossell, el president de Llet ATO, Jaume Pont, i el fundador i CEO del Grup Saltó, Jaume Saltó, els tres protagonistes de la taula d’empresaris lleidatans d’èxit en l’arrancada de la 28a edició de la Trobada al Pirineu.

Jaume Pont va explicar com Llet ATO i Natura Llet va afrontar amb l’exportació la greu crisi del sector lacti el 2016 pel final de les quotes de producció a la Unió Europea. Fins a aquell moment venien únicament al mercat interior i l’any passat van exportar el 30% de la llet produïda pels socis de l’empresa, que va representar el 25% de la facturació. En concret, com a Llet ATO va vendre deu milions de litres a la Xina i mig milió a Líbia. Ara treballa per obrir nous mercats en països llatinoamericans. De cara a aquest any, confia que ATO mantingui les vendes en trenta milions d’euros, i que Natura Llet assoleixi els 45 milions. Set ramaders, entre ells Pont d’Almacelles, són propietaris del 60% del capital de Natura Llet, mentre que el 40% restant està en mans de Central Lechera Asturiana.

Montserrat Rossell va explicar que la seua empresa de Mollerussa se centra tant en la producció de solucions com en la confecció de programes per a agricultura sostenible, en la qual engloba des de la integrada fins a l’ecològica, per posar-ne uns exemples. L’any passat va facturar 4,5 milions d’euros amb una plantilla de quaranta persones. Enguany, a xifres de maig, està creixent a ritmes d’entre un 20 i un 22 per cent. Un terç de les vendes les aconsegueix a Catalunya, un altre terç a la resta de l’Estat i la resta, a l’exportació.

Per la seua banda, Jaume Saltó va repassar la història del seu grup com una sèrie de superació de pors, des de la contractació del primer treballador fins a comptar avui amb 230 persones. Aquest grup de serveis TIC va facturar l’any passat 11,2 milions i és present a tot l’Estat. No descarta que la pròxima por a superar sigui la de sortir a l’exterior.

Joan Reñé presenta els empresaris Jaume Pont, Montserrat Rossell i Jaume Saltó.

Joan Reñé presenta els empresaris Jaume Pont, Montserrat Rossell i Jaume Saltó.C.SANS

tracking