SEGRE

Endesa destina més de 3,8 milions d'euros a netejar i protegir els boscos de Lleida

L’empresa ha realitzat tales i esporgues selectives, a banda de revisions termogràfiques en helicòpter de totes les línies d’alta i mitjana tensió

Un operari d'Endesa realitza tasques de neteja forestal.

Endesa destina més de 3,8 milions d'euros a netejar i protegir els boscos de LleidaEndesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa destina enguany a la demarcació de Lleida més de 3,8 milions d’euros al Pla anual per a la campanya de protecció dels boscos. Es tracta, principalment, de la neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica, la realització de termografies i les revisions exhaustives a peu de línia de totes les instal·lacions.

Segons ha explicat la companyia, enguany, i com a novetat, també s’ha implementat l’ús de la tecnologia LIDAR a un terç de la xarxa d’alta tensió de Catalunya, un dispositiu que realitza un escaneig làser per determinar que la distància entre la massa forestal i les infraestructures és la correcta.

En el conjunt de Catalunya, la inversió anual d’Endesa per netejar i protegir els boscos ha estat de prop de 22,3 milions d’euros, els quals s’han repartit proporcionalment entre els 52.616 quilòmetres de línies aèries que hi ha distribuïdes pel país, les quals representen el 53,84% del total de xarxa elèctrica, xifrada en 97.721 quilòmetres.

Ús de drons: inspeccions en detall d’àrees de difícil accés

Endesa utilitza des de la campanya del 2012 drons per comprovar l’estat de la xarxa elèctrica. Aquests vehicles aeris no tripulats, que pesen entre dos i quatre quilos i que un cop desplegats fan 75 centímetres de llargada, estan equipats amb càmeres d’alta resolució estabilitzades giroscòpicament que permeten captar imatges de les línies, especialment en punts de difícil accés, i sense haver d’interrompre el servei als clients. Es caracteritzen per ser molt estables en ple vol, la qual cosa permet fer gravacions d’alta qualitat.

D’aquesta manera s’agilitzen les inspeccions en detall dels elements del cablejat aeri, ja que no s’ha de programar un tall en el subministrament perquè els tècnics pugin als suports i examinin la infraestructura, cosa que millora la qualitat i la continuïtat del servei, alhora que aporta més seguretat.

D’altra banda, la companyia també utilitza aquests avions no tripulats per verificar l’amplada dels corredors i corriols de seguretat que es troben a sota i als costats de la línia i que actuen com a tallafocs.

tracking