SEGRE

Experts de la Trobada defensen una economia amb consciència social

El col·loqui amb Antoni Costas i Andreu Mas Colell, presidit pel cap de govern d'Andorra, Antoni Martí

Experts de la Trobada defensen una economia amb consciència socialTrobada Empresarial al Pirineu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’última taula rodona de la Trobada Empresarial al Pirineu ha portat per títol ‘Inversió d’impacte: negocis amb consciència’. Xavier Pont, Cofundador de Ship2b, ha estat l’encarregat de moderar les intervencions de Ramon Bernat, emprenedor i inversor social i CEO de Specialisterne; Ferran Rodes, fundador i accionista d’ISP i vicepresident d’Havas Group, i Joan Antoni Melé, conferenciant i formador en valors.

“El gran problema d’Espanya ha sigut la pèrdua dels valors i de la ètica. Primer són les persones, després el planeta i després el benefici econòmic. Un empresari ha de guanyar diners però ho ha de fer tenint en compte les persones”, ha afirmat Antoni Melé.

De la seua banda, Ramon Bernat ha explicat que “el 60% dels alumnes que surten de la universitat volen treballar en una empresa amb consciència social”. En aquest sentit, la seua empresa, Specialisterne, és una entitat dedicada a oferir formació i feina a persones amb autisme.

Per últim, una de les aportacions de Ferran Rodes ha estat: “internet afecta de manera directa al consum perquè ha portat transparència. Ara, per construir marques han de generar capital social“.

L’economia creix: miratge o expansió sòlida?

Abans de l’última taula de debat, el cap de govern d’Andorra, Antoni Martí, ha presidit un col·loqui que ha comptat amb la participació d’Antoni Costas, catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona, i Andreu Mas Colell, professor del departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i Barcelona GSE.

“Es tracta d’una expansió sòlida. Hem recuperat un terç dels llocs de treball perduts. Podem afirmar que la crisi s’ha acabat”. Així de contundent es mostrava Antoni Costas.

En canvi, Andreu Mas Colell, no s’ha mostrat tan positiu i ha volgut assenyalar que l’economia encara ha d’afrontar alguns desafiaments.

Esther Vera, periodista i directora del diari Ara, ha estat l’encarregada de moderar la tertúlia.

El Grup Borges rep el reconeixement a la trajectòria empresarial

D’altra banda, Francesc Xavier Juvillà, un dels fundadors de la Trobada Empresarial al Pirineu, ha entregat el reconeixement a la trajectòria empresarial al Grup Borges. Josep Pont, conseller delegat de la firma, ha estat l’encarregat de recollir el reconeixement.

“Una de les claus de la nostra expansió ha estat la internacionalització. Borges és una empresa de Tàrrega que ha arribat a més de 120 països”, ha afirmat Pont, que ha agraït el reconeixement.

tracking