SEGRE

> Munté defensa el referèndum com una demanda de dignitat

Ho ha fet davant d’un empresariat lleidatà que insisteix en la via del diàleg

La consellera Neus Munté ha inaugurat la Trobada Empresarial al Pirineu

Munté: “Dels canvis se'n deriven oportunitats i aprofitar-les és cosa nostra”Govern de l'Alt Pirineu i Aran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha inaugurat oficialment aquest divendres la 28 Trobada al Pririneu amb un missatge clar de defensa del referèndum, al que s’ha referit com una demanda de dignitat i democràcia per part del Parlament i la majoria de la ciutadania de Catalunya. Ho ha fet davant d’un empresariat que, en les seues preguntes després de la intervenció de la consellera, no ha ocultat preocupació i la seua aposta pel diàleg entre Madrid i Barcelona.

Munté ha defensat la necessitat d’instruments forts que siguin al costat de l’economia i la societat catalana per a la millora de les condicions i, entre altres punts, la garantia de les pensions, marc en el que ha situat la que considera necessitat d’un estat independent català. A preguntes dels empresaris d’aquesta nova realitat en un món globalitzat, la portaveu del Govern ha insistit en una sèrie de factors que avalen que una Catalunya independent pot competir de tu a tu amb els països europeus de primer nivell. En aquest punt ha citat, entre d'altres, la situació geoestratègica, l’excel·lència en investigació o el pes industrial.

Ha respost a les crítiques, unes d’explícites i altres vetllades per part de l’aforament a l’acord amb els "antisistema i antiempresa", la consellera ha insistit en diverses ocasions que el Govern és de JxSí, amb unes prioritats econòmiques i socials molt clares. L’acord amb la CUP es fonamenta, ha defensat, en poder fer el referèndum, amb el qual s’ha tornat a comprometre.

La intervenció de la portaveu de l’Executiu de Carles Puigdemont no ha escatimat crítiques a l’entossudiment i immobilisme de l’Estat per, s'ha queixat, negar-se a negociar amb Catalunya. En aquesta línia ha repassat una sèrie d’incompliments de Madrid envers Catalunya, com les relacionats amb les infraestructures, entre elles el Corredor Mediterrani. L’Estat espanyol, assegura, és incapaç d’afrontar la negociació que demanda bona part de la població catalana. En aquest punt ha criticat, per enèsima vegada, la judicialització que vol imposar el Govern de Mariano Rajoy.

tracking