SEGRE

ESNOTICIA

Generalitat i Govern només coincideixen en la millora econòmica en plena pugna

El 78% dels empresaris preveu incrementar la seua facturació respecte al 2016

Neus Munté, amb els presidents de la Trobada i la Diputació i els alcaldes de Lleida i la Seu.

Neus Munté, amb els presidents de la Trobada i la Diputació i els alcaldes de Lleida i la Seu.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Trobada Empresarial al Pirineu ha deixat en aquesta 28a edició un clar missatge de recuperació de l’economia. De fet, aquest sembla ser l’únic punt en el qual coincideixen els governs de la Generalitat i central, d’acord amb les intervencions dels seus representants a les jornades. El 78% dels empresaris preveu créixer en facturació.

En un moment de relacions més que tenses entre els governs català i espanyol pel procés, ahir es va poder veure a la Seu d’Urgell que són capaços de posar-se d’acord o fer un mateix diagnòstic econòmic. Tant la consellera de presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, com el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, van coincidir en la millora de la situació econòmica. Munté va recordar els 14 trimestres de creixement ininterromput de l’economia catalana, encara que va posar èmfasi en la necessitat d’actuar perquè la millora dels indicadors econòmics arribi a tota la societat i no es transformi en més desigualtats. Va aprofitar per posar de manifest que Catalunya necessita, segons les seues paraules, poder marcar la seua pròpia política laboral, una de les demandes que va emmarcar en la necessitat d’un referèndum d’independència perquè els catalans puguin decidir el seu futur,

Per la seua part, el ministre Nadal va voler posar de manifest fortaleses de l’economia espanyola, la número 14 del món i que, malgrat la crisi, presenta un balanç de sis milions més d’ocupats que fa vint anys. Va remarcar les oportunitats que ha comportat l’euro, però també que ha impedit que Espanya millorés la competitivitat via devaluació de la moneda, com antany, sinó gràcies a millores de costos i exportacions. “Hem estat capaços en els darrers anys de reduir l’atur i mantenir i fins i tot millorar alhora el saldo exterior”, va destacar.

Aquesta visió favorable de la marxa de l’economia no es va quedar únicament en els representants dels governs de Madrid i Barcelona, sinó que es va repetir en les ponències d’economistes i, més important encara, en la valoració dels empresaris presents a la Trobada. Així ho posa de manifest el baròmetre empresarial, en el qual el 78% dels que van respondre les preguntes de l’organització confien a incrementar aquest any la seua xifra de negoci respecte a l’exercici anterior i pràcticament sis de cada deu preveuen ampliar la plantilla dels seus negocis en els propers sis mesos (vegeu la pàgina 4).

Neus Munté, amb els presidents de la Trobada i la Diputació i els alcaldes de Lleida i la Seu.

Neus Munté, amb els presidents de la Trobada i la Diputació i els alcaldes de Lleida i la Seu.C.SANS

tracking