SEGRE

Competència obre expedient sancionador a les grans tabaqueres

Per acords de preus i altres condicions comercials

Diverses marques de tabac

Competència obre expedient sancionador a les grans tabaqueresEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Competència ha anunciat aquest dimarts l’obertura d’un expedient sancionador contra les quatre grans tabaqueres que operen a Espanya (Philip Morris, Altadis, Japan Tobacco International i British American Tobacco) i la distribuïdora Logista.

En un comunicat, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha precisat que la sanció es deu "a pràctiques concertades i/o acords de preus i altres condicions comercials entre operadors, directament o a través de tercers, i intercanvis d’informació al mercat de la fabricació, distribució i comercialització de cigarretes".

La incoació d’aquest expedient és resultat d’una investigació oberta prèviament d’ofici per l’entitat, en el marc de la qual personal de Competència va realitzar "inspeccions domiciliàries a les seus d’algunes de les entitats esmentades" entre el 28 de febrer i el 2 de març de 2017.

Les indagacions apunten que existeixen "indicis racionals de conductes prohibides" per la Llei de Defensa de la Competència de 2017 i l’article 101 del Tractat de Funcionament de la UE, que inclouen la prohibició d’acords per fixar preus i altres regles similars.

"Els acords entre competidors es consideren una infracció molt greu de la legislació de Competència, que pot comportar multes de fins el 10% del volum de negocis total de les empreses infractores a l’exercici immediatament anterior al d’imposició de la multa", han recalcat des de la CNMC.

Els seus responsables han precisat que l’obertura de l’expedient "no prejutja el resultat final de la investigació", i a partir d’ara existeix un termini màxim de 18 mesos per a la seua instrucció i resolució.

tracking