SEGRE

TRIBUTS

El Govern català aprova el reglament de l’impost a les begudes ensucrades

L'aplicarà a refrescos, sodes, sucs de fruita, així com a begudes esportives i de te i cafè, entre d’altres

El Govern català aprova el reglament de l’impost a les begudes ensucrades

El Govern català aprova el reglament de l’impost a les begudes ensucradesEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern català ha aprovat avui el reglament de l’impost a les begudes ensucrades envasades a fi d’especificar tots aquells aspectes tècnics de l’impost.

En un comunicat, el Govern ha recordat que el nou impost grava el consum de begudes ensucrades envasades, és a dir, aquelles que contenen edulcorants calòrics afegits, com el sucre, la mel, la fructosa o la sacarosa, entre altres.

Per això, s’aplicarà a refrescos, sodes, sucs de fruita, així com a begudes esportives i de te i cafè, entre d’altres, encara que no a aquelles begudes que s’envasin a sol·licitud del consumidor al mateix establiment o per a la seua venda immediata, com pugui ser un vas d’orxata comprat en una orxateria.

La directora general de Tributs de la Generalitat, Marta Espasa, va assegurar la setmana passada que la Generalitat espera recaptar aquest any uns 40 milions d’euros per l’aplicació de l’impost a les begudes ensucrades, que va entrar en vigor al maig, la qual cosa suposa un 29 % més del previst en els pressupostos.

Espasa també va comentar que no preveu que les empreses del sector de les begudes tinguin problemes per autoliquidar aquest impost, una cosa que han de fer entre l’1 i el 20 de juliol.

L’impost grava amb 0,08 euros per litre les begudes amb un contingut de sucre d’entre 5 i 8 grams per 100 mil·lilitres, i amb 0,12 euros per litre a les begudes amb un contingut de sucre superior als 8 grams.

tracking