SEGRE

CONGRÉS

El Banc d'Espanya vol un nou ajustament de les pensions

Linde insisteix a revisar els impostos indirectes, especials i mediambientals || Critica la dualitat de la contractació

Linde, moments abans de començar la compareixença.

Linde, moments abans de començar la compareixença.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El governador del Banc d’Espanya, Luis María Linde, va plantejar aquest dimarts un nou ajustament de les pensions. En concret, aposta per la possibilitat d’establir una taxa de substitució fixa per a les pensions i més contributivitat i de transparència en el sistema. La taxa de substitució es refereix a la disminució de la pensió mitjana respecte al salari mitjà.

Linde va fer aquestes reflexions en la compareixença davant la comissió d’Economia, Indústria i Competitivitat del Congrés per realitzar la presentació de l’Informe Anual 2016. Després de reconèixer que “el mecanisme d’ajustament” ha passat per una reducció de la pensió mitjana, va assenyalar que “de cara al futur seria convenient establir una taxa de substitució objectiu, a partir de la qual han d’adequar-se els ingressos al sistema”.

El governador del Banc d’Espanya adverteix de l’efecte de l’envelliment de la població

És desitjable, a més, que l’estratègia de reforma elegida condueixi a un augment de la transparència del sistema i a un reforç de la relació entre les contribucions i les prestacions, mantenint mecanismes d’ajustament automàtic que garanteixin l’equilibri financer”, va asseverar durant la intervenció.

D’altra banda, va insistir en la necessitat de revisar les figures impositives a Espanya, sobretot els impostos indirectes i els especials i mediambientals, amb l’objectiu d’augmentar la recaptació tributària, i va criticar la dualitat dels contractes. Va incidir així mateix en la urgència d’avançar en l’eficiència de la despesa pública i en l’augment dels ingressos tributaris.

“És un fet que Espanya destaca per presentar un pes dels ingressos tributaris sobre PIB relativament reduït, i aquesta bretxa és atribuïble en la comparació dins de la UEM (Unió Econòmica Monetària) al baix pes relatiu de la imposició indirecta, particularment en els àmbits dels impostos mediambientals i especials”, va dir.

Linde va afirmar, en aquest sentit, que “hauria de considerar-se una revisió de la composició de les figures impositives”, per permetre uns ingressos estables.

tracking