SEGRE

EMPRESES

L’aerolínia espanyola Plus Ultra connectarà des de juliol l’Havana i Barcelona

Té previst el vol inaugural el pròxim 1 de juliol, quan des de la Ciutat Comtal parteixi una aeronau que realitzarà el trajecte invers l’endemà

L’aerolínia espanyola Plus Ultra connectarà des de juliol l’Havana i Barcelona

L’aerolínia espanyola Plus Ultra connectarà des de juliol l’Havana i BarcelonaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aerolínia espanyola Plus Ultra es convertirà a partir de juliol en la primera en unir de forma directa l’Havana amb Barcelona, una ruta que es presentarà demà a la capital cubana, van informar Efe fonts de la companyia.

Plus Ultra viatjarà a l’Havana en codi compartit amb l’estatal Cubana d’Aviació i té previst el vol inaugural el pròxim 1 de juliol, quan des de la Ciutat Comtal parteixi una aeronau que realitzarà el trajecte invers l’endemà.

La ruta serà presentada en un acte demà a l’Havana al que es preveu l’assistència d’autoritats del Govern cubà i representants diplomàtics d’Espanya, així com del vicepresident de Plus Ultra, Julio Martínez Sola, i responsables empresarials dels sectors del turisme i l’aeronàutica de l’illa.

La companyia espanyola, que va obtenir el seu certificat d’operador aeri (AOC) el juliol de 2015, ha apostat des de la seua posada en marxa per les connexions amb Llatinoamèrica, i opera en l’actualitat, entre altres rutes, des d’Espanya Lima i Santiago de Xile, als quals ara s’afegeix l’Havana.

Les connexions llatinoamericanes es realitzen amb una flota d’avions Airbus A340-300.

Segons dades difoses el 2016, des de juliol del 2015 l’aerolínia, fundada per l’antic propietari i president d’Air Madrid, Fernando González, ha transportat 159.000 passatgers en la seua operació regular i xàrter, amb una plantilla de gairebé 300 persones.

La companyia serà la quarta aerolínia espanyola en volar a Cuba, destinació que ja opera amb rutes regulars Iberia, Air Europa i Evelop -pertanyent a viatges Barceló-.

Cuba ha experimentat en els últims anys un auge turístic que es va traduir en rècord el 2016, quan l’illa va registrar per primera vegada en la seua història la xifra de 4 milions de visitants forans.

Per a 2017, el país caribeny espera arribar a 4,2 milions de turistes.

En el que va d’any, segons dades del Ministeri cubà de Turisme, l’arribada d’espanyols es va incrementar un 10 % respecte a l’any anterior.

Part del renovat interès per l’illa ho va provocar la represa de relacions entre els Estats Units i Cuba anunciada el desembre del 2014, que entre altres avenços va permetre, fa ara un any, el restabliment dels vols comercials entre ambdós països, suspesos des de feia gairebé cinc dècades.

tracking