SEGRE

EMPRESES BALANÇ

La cooperativa d’Artesa de Segre voreja els 1,6 milions en benefici net l’any 2016

La facturació repunta i supera els 22 milions gràcies a la incorporació d’activitat ramadera i venda de pinso || El fons de maniobra creix un 75% en l’últim exercici i assoleix els 2,747 milions

Imatge d’arxiu d’instal·lacions de la cooperativa d’Artesa de Segre.

Imatge d’arxiu d’instal·lacions de la cooperativa d’Artesa de Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cooperativa d’Artesa de Segre va registrar l’any passat un benefici net d’1,595 milions d’euros, en un exercici en el qual la facturació es va elevar a 22,121 milions. L’augment de les vendes és a causa, fonamentalment, de la incorporació de l’activitat ramadera i la venda de pinso dins de les àrees de la cooperativa. Així mateix, l’entitat destaca que la resta de seccions continuen amb bon ritme. Són les de pinso, gasolinera, agrocentre, celler, gestoria i agrària. El cash-flow (beneficis més amortitzacions i que la cooperativa qualifica com a capacitat de generar liquiditat) es va situar en 1,891 milions. El resultat d’explotació, per la seua banda, va tancar en 2,2 milions, per sobre del que es va registrar el 2015.

La cooperativa, que compleix seixanta anys de vida, qualifica l’any 2016 com el de la consolidació de la recuperació. Un dels símptomes és que “la banca ha entrat a col·laborar amb la cooperativa amb força”, entitat que aposta per “tornar a ser el motor econòmic del territori”. En aquest sentit, apunta que el fet que “ens acompanyin nou entitats ens aporta la tranquil·litat necessària per aconseguir l’objectiu de millorar la rendibilitat de les explotacions dels nostres socis”.

El total del deute al finalitzar l’any passat se situava en 16,8 milions, dels quals “una part correspon al nou finançament extern que ha aconseguit la cooperativa gràcies a la confiança generada i als bons resultats obtinguts”. El fons de maniobra de la cooperativa a l’acabar l’any passat assolia els 2,747 milions, davant dels 1,564 de l’exercici anterior. “Per tant, la societat té prou capacitat per atendre els pagaments a un any vista i alhora créixer amb inversions”, apunta l’entitat.

Amb tot, la cooperativa afirma que l’any 2016 ha representat un punt d’inflexió positiu per a l’entitat.

L’objectiu estratègic per al 2020 és arribar a gestionar la producció de 20.000 hectàrees de secà i 2.000 de regadiu, aproximadament el 60% de la superfície agrària de l’àrea d’influència de la cooperativa, amb la finalitat de subministrar el 50 per cent de la producció de la fàbrica de pinsos com a principal objectiu. Entre les accions es troba diversificar cultius, i un exemple és l’acord amb el Grup Borges per produir i comercialitzar pistatxos.

Pla 2017-2020 per elevar la facturació fins als cent milionsLa cooperativa d’Artesa de Segre aposta per la seua expansió amb un pla 2017-2020 “que ens porti a facturar cent milions d’euros. Els quatre milions d’euros de benefici previstos es destinaran a millorar la competitivitat del soci, al seu suport financer i al repartiment d’excedents”.

tracking