SEGRE

La Generalitat activa aquest dissabte el sistema informàtic que recapta tots els impostos

L'e-Spriu s’estrenarà amb la taxa de begudes ensucrades

Un client beu una beguda ensucrada en un bar de Lleida.

La Generalitat activa aquest dissabte el sistema informàtic que recapta tots els impostosSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya activarà aquest dissabte, 1 de juliol, el sistema informàtic e-Spriu, capaç de recaptar tots els impostos que paguen els catalans, fins i tot els que ara estan en mans de l’Estat. Fonts del Govern han assegurat que, després d’una fase de proves, el sistema està enllestit per activar-se aquest dissabte, i han recordat que l'e-Spriu s’estrenarà amb l’impost de begudes ensucrades.

Els contribuents afectats per l’esmentat tribut podran des de dissabte i fins el 20 de juliol fer la corresponent liquidació del tribut de forma telemàtica.

La idea de la Generalitat és que es vagin incorporant progressivament a aquest sistema informàtic els nous impostos creats pel Govern, com la taxa turística, que ara es liquidarà semestralment, o bé l’anomenat impost català als actius improductius, que grava béns de luxe que estan a nom de persones jurídiques però que no s’utilitzen per a activitats econòmiques, sinó amb finalitats particulars.

El mateix camí seguiran la nova versió de l’impost a les grans superfícies i el que gravarà als vehicles contaminants.

La posada en marxa d’aquest nou sistema informàtic suposa un impuls a l’Agència Tributària de Catalunya, l’embrió de la Hisenda catalana que impulsa el Govern. El secretari d’Hisenda del Govern, Lluís Salvadó, ha explicat en diverses ocasions que, a diferència del sistema anterior, el G@udí, el nou sistema, desenvolupat per IBM i T-Systems, està dissenyat per a impostos periòdics, de grans censos de contribuents i, en definitiva, per recaptar qualsevol tipus d’impost.

E-Spriu és l’acrònim de Serveis i Processos per a la Relació Integral amb l’Usuari Tributari

D’altra banda, l’1 de setembre la Generalitat preveu assumir la gestió dels impostos cedits, això és, de l’Impost de Successions i Donacions i del de Transmissions Patrimonials.

tracking