SEGRE

SINDICATS CONGRÉS

La nova executiva de CCOO d'Unai Sordo tindrà quinze membres

Un moment del congrés de CCOO que se celebra a Madrid.

Un moment del congrés de CCOO que se celebra a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fins ara secretari de CCOO al País Basc, Unai Sordo, serà, com era previsible, votat avui com a únic candidat a la secretaria de CCOO en substitució d’Ignacio Fernández Toxo.

Una vegada conclòs el termini per presentar candidatures, només hi ha un candidat i una única llista per a la comissió executiva del sindicat, formada per quinze membres, un més que en l’actualitat, dels quals vuit són dones i set, homes.

Avui es coneixerà el nivell de suport al nou líder en la votació de l’única candidatura

Surt de l’executiva un dels homes de màxima confiança de Toxo, el fins ara líder d’Acció Sindical, Ramón Gorriz, encarregat de la negociació col·lectiva.

Entre els nous membres, hi ha l’exdirigent de CCOO a Andalusia, Francisco Carbonero, que està entre els investigats –abans imputats– a les diligències obertes per l’ERO de la Faja Pirítica de Huelva del 2003.

Toxo va defensar Carbonero i va assegurar que “fins allà on arriba a conèixer l’organització, la seua actuació ha estat impecable”. “Estic segur que es demostrarà en seu judicial que la seua actuació ha estat impecable, més enllà de la consideració personal que ens mereixi de cada un”, va assegurar.

Entre els membres de l’executiva, en repeteixen sis de l’actual –María Cardeñosa, Carlos Bravo, Fernando Lezcano, Cristina Faciabén, Pedro Linares i Empar de Pablo–, mentre que nou debuten.

En una trobada amb els mitjans de comunicació, Toxo va deixar clar que Unai Sordo és “una persona molt experimentada, que té la capacitat suficient i compleix les condicions que el sindicat necessita per afrontar la pròxima etapa”.

Així mateix, va afirmar que “no vol deixar-li tasques pendents” i que “les coses les ha deixat dites a l’informe (de gestió) i en les condicions d’aquest”.

tracking