SEGRE

OCUPACIÓ

Les contractacions de campanyes d'estiu redueixen l'atur en 1.542 lleidatans al juny

La baixada de la desocupació es concentra en el sector serveis, lligat a la temporada turística || El nombre
d’afiliats a la Seguretat Social augmenta a la província en 7.556 persones respecte al maig

Paro catala

Paro catala

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El començament de l’estiu i l’augment de l’ocupació associada a aquesta estació va fer descendir l’atur a la província de Lleida en 1.542 persones al juny. Aquesta caiguda és bastant menor que el mes anterior, quan el nombre de parats va davallar en 2.487 persones, segons les dades ofertes pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Amb això, el nombre total d’aturats a la província de Lleida és de 18.094, la xifra més reduïda en el que va de 2017 i el tercer mes seguit en què baixa el nombre d’aturats. El sector que al juny, igual que al maig, va liderar la caiguda va ser el sector serveis, que va registrar una baixada de 1.109 persones. Aquests números van lligats a la contractació de la campanya estival, fomentada pel turisme i l’inici del període de rebaixes a les botigues.

El nombre de contractes fixos a Lleida és de 1.644, seixanta més que al maig i 367 més que fa un any

Lluny del sector serveis queda la caiguda de 138 persones entre els parats del sector de la construcció, i els 121 tant en agricultura com en indústria. Per sexes, el mes de juny va ser més gran el nombre de dones que d’homes a abandonar la cua de l’atur, 859 davant 683. Tot i així, el nombre d’aturades continua sent molt més alt que el d’homes sense feina, 10.115 davant 7.979.

El total de contractes a la província va ser de 23.330, dels quals 21.686 van ser temporals i només 1.644 són indefinits. Malgrat la xifra a la baixa, suposa 60 contractes fixos més que el mes anterior, i 367 més que el juny de l’any 2016.

El total d’aturats a Catalunya és de 294.567. Lleida és la província on el nombre de parats és menor i on percentualment més ha baixat l’atur tant respecte al mes de maig com al juny del 2016, un -7,85% i un 16,13% respectivament, mentre que la mitjana de Catalunya està en una baixada del 4,42% respecte al maig i del 13,04% respecte a fa un any. En el conjunt de l’Estat, el nombre de persones a l’atur ha disminuït al juny en 98.317 en relació amb el mes anterior, la qual cosa situa la xifra total d’aturats inscrits en 3.362.811, el nivell més baix dels últims vuit anys.

Respecte als afiliats a la Seguretat Social a la província de Lleida, l’augment ha sigut de 7.556, persones, una xifra que representa un 4,1% més que al maig i un 5,27% més que fa un any, ja que hi ha 9.578 afiliats més que el juny del 2016. La xifra total a Lleida ascendeix a 191.450.

Báñez advoca per apujar els sous per enfortir la recuperació La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va dir aquest dimarts que és el moment d’apujar els salaris per enfortir la recuperació “integradora” de l’ocupació a Espanya i va instar els interlocutors socials perquè “amb responsabilitat i compromís” tanquin “com més aviat millor” l’acord de salaris que compassi la recuperació de l’ocupació i la pujada dels salaris. Per la seua part, Pimec va valorar positivament que l’atur mantingui el ritme de reducció amb tendències interanuals de dos dígits, tant a Catalunya com en el conjunt d’Espanya, i que això hagi anat acompanyat d’una millora contínua en tot els sectors d’activitat i d’un increment de l’afiliació, amb un 4,2% en la comunitat catalana. CCOO va denunciar que la precarietat “continua maltractant” el mercat laboral, ja que l’ocupació que es crea és temporal, amb salaris baixos i en sectors d’escàs valor afegit. UGT, per la seua part, atribueix la baixada a l’estacionalitat.

tracking