SEGRE

AGRICULTURA MAQUINÀRIA

La venda de tractors creix a Lleida un 4,9% fins al juny

La majoria són vehicles usats, encara que augmenta la venda de nous || Madrid llança un pla Renove de maquinària agrícola

Imatge d’arxiu d’un tractor treballant la terra.

Imatge d’arxiu d’un tractor treballant la terra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La venda de tractors durant el primer semestre de l’any ha crescut un 4,9% a la província de Lleida en comparació amb els sis primers mesos del 2016, segons les dades del registre oficial de maquinària agrícola (ROMA) de la conselleria d’Agricultura, que xifra en 804 els vehicles venuts.

Encara que els tractors usats continuen sent els més venuts a la província, amb 547 vehicles comercialitzats fins al juny, xifra que representa el 68% del total, la compra de vehicles a estrenar ha crescut un 10,7%, fins a les 257 unitats.

L’anàlisi per trimestres reflecteix que entre el gener i el març es van vendre a la província de Lleida 397 unitats, un 17,1% més que el 2016, mentre que durant el segon trimestre es van assolir els 407, un 4,6% menys que entre l’abril i el juny de l’any passat, però és un 2,5% més que si ho comparem amb el primer trimestre d’aquest any.

D’altra banda, segons les dades de la conselleria, durant el primer semestre de l’any es van registrar un total de 473 aparells de maquinària agrícola, dels quals la majoria (69,5%) eren equips per a tractaments fitosanitaris.

Respecte als primers sis mesos del 2016, el descens de compra de maquinària agrícola en general, i d’equips fitosanitaris en concret, és unflat, ja que durant el primer semestre de l’any passat es van adquirir un total de 1.814 màquines, un 73,9% més, segons l’estadística del registre oficial de maquinària agrícola.

D’altra banda, el Consell de Ministres va aprovar aquest divendres un reial decret per a la posada en marxa del Pla Renove de concessió d’ajuts a la renovació de maquinària agrícola, amb un pressupost de 5 milions d’euros. Els agricultors podran sol·licitar els ajuts des de la data de la seua publicació al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) fins al 15 de setembre de cada exercici en el qual es convoquin.

Per poder rebre les subvencions, la nova maquinària haurà d’estar adaptada a la normativa europea relativa a les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i de partícules contaminants.

tracking