SEGRE

EMPRESES

Hard Rock Entertainment crearà 2.176 llocs de treball directes en els primers 5 anys

El secretari d'Hisenda del Govern, Lluís salvadó, creu que el projete "acabarà bé"

Espai on s'ubicarà el complex de Hard Rock Hotels

BCN WorldGENCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hard Rock Entertainment World, el complex de lleure i turisme que el grup nord-americà Hard Rock aixecarà en Vila-seca i Salou (Tarragona) -l’antic BCN World- crearà 2.176 llocs de treball directes a temps complet durant els seus primers cinc anys d’activitat.

En roda de premsa, el secretari d’Hisenda del Govern, Lluís Salvadó, creu que Hard Rock International és un candidat "solvent" per dur a terme aquest complex turístic i està convençut que el projecte, que s’ha presentat avui, "acabarà bé".

Salvadó ha comunicat que el dia 28 de juliol tindrà lloc la pròxima reunió, en la qual es presentarà un informe preliminar d’adjudicació, mentre que el 8 de setembre ja es tindria l’informe definitiu.

Després de l’informe definitiu, Hard Rock tindria, segons Salvadó, un mes per presentar informació sobre el projecte i un altre per adquirir els terrenys. A partir d’aquest moment, el secretari ha indicat que el tempo dependrà de la companyia, però que el 2018 el projecte "començarà a concretar"-se.

Salvadó ha informat que la companyia nord-americana té previst invertir 665 milions d’euros en la primera fase del projecte, és a dir, abans de la posada en marxa del casino.

En concret, 263 milions d’euros es destinaran a costos de construcció, 120 milions a l’adquisició de terrenys, 97 milions al cost de finançament, 15,9 milions a mobiliari, accessoris i equips i 35 milions a altres infraestructures.

A més, Salvadó ha explicat que l’empresa preveu obtenir un Ebitda (indicador que permet calcular la rendibilitat d’un projecte) de 104,7 milions a partir del tercer any de posada en marxa.

El secretari ha agregat que Hard Rock International espera que els marges d’aquest Ebitda creixin en 5 punts percentuals en els primers cinc anys de l’operació. Així, l’Ebitda passaria de ser del 26,9 % el primer any al 32 % en el cinquè.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha valorat positivament les xifres donades a conèixer avui, tant per la inversió que suposa com pels llocs de treball que s’espera que es creïn.

"Salou es converteix en l’epicentre d’una gran oferta turística. Aquí comença tot, però podrem tenir més inversió i més parcs temàtics. A casa nostra, nosaltres podem dir que serem l’Orlando europeu", ha comentat Granados.

L’alcalde també ha volgut contestar les crítiques que desperta aquest projecte i ha defensat que l’empresa és un "operador net", i no és "un fons d’inversió que vingui a especular".

Per la seua part, el regidor d’Hisenda i Activitat Econòmica de Vilaseca, Xavier Farriol, ha defensat també que el grup Hard Rock International és un "inversor solvent".

Hard Rock Entertainment crearà 2.176 llocs de treball directes en els primers 5 anys

Hard Rock Entertainment crearà 2.176 llocs de treball directes en els primers 5 anysEFE/Archivo

tracking