SEGRE

AGRICULTURA

“La desunió comercial, taló d'Aquil·les del sector de la fruita dolça”

Imatge de la reunió de balanç de l’AICA ahir a Madrid.

Imatge de la reunió de balanç de l’AICA ahir a Madrid.MAGRAMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“La desunió del sector comercial a l’hora de vendre la fruita dolça és el taló d’Aquil·les perquè malgrat que no existeixen préssecs, nectarines ni paraguaians emmagatzemats a les cambres, els preus se situen clarament per sota dels que necessita el sector.” Així ho va explicar aquest dijous el responsable del sector de la fruita de JARC-COAG David Borda, després de participar en la reunió d’anàlisi de la campanya celebrada a Madrid.

Segons va explicar, es va posar de manifest la coincidència en aquesta crítica per part dels productors. Consideren que aquest dèficit és aprofitat per part de les grans cadenes de distribució, que utilitzen el seu pes per pressionar la baula més feble de la cadena.

Més poma i menys pera que l’any passat a la xarxa de cambres de fred de Lleida

JARC-COAG va fer públic aquest dijous un comunicat per mostrar la seua “gran preocupació per les estratègies de les comercialitzadores en origen que, davant de la fluïdesa del mercat per les altes temperatures al centre d’Europa, prioritzen el proveïment dels clients (entregant fins i tot sense preu i sense contracte) a costa de la rendibilitat dels nostres agricultors”.

D’altra banda, aquest dijous Afrucat va fer públiques les dades de fruita de llavor estocada a les cambres de fred a 30 de juny i que posen de manifest un elevat volum de poma, en especial golden, i una reducció del de pera respecte als últims anys.

A Catalunya hi ha 44.397 tones de poma, de les quals 32.479 corresponen a la xarxa de fred de la província de Lleida. Les comarques de Ponent compten amb 27.747 tones de golden, 3.450 de fuji, 457 de varietats roges i 786 de granny smith. Quant a les peres, Afrucat comptabilitza 1.121 tones a Lleida, 987 de les quals de conference.

tracking