SEGRE

UNIÓ EUROPEA

Brussel·les reclama a Espanya més reformes contra l'atur

Un 27,9% dels espanyols està en risc de pobresa o exclusió social || Trista líder amb Polònia en ocupació temporal a la UE

La comissària d’Ocupació i Assumptes Socials, Marianne Thyssen.

La comissària d’Ocupació i Assumptes Socials, Marianne Thyssen.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va demanar aquest dilluns a Espanya que continuï el camí de les reformes sobretot per “crear ocupació”, en un país amb una taxa d’atur prop del 20%, tan sols superat per Grècia a la Unió Europea a 28, i amb un 27,9% de la població en risc de pobresa o exclusió social. “Tot el que podem demanar a Espanya és que continuï amb les reformes i amb la posada en pràctica d’aquestes reformes”, va indicar la comissària d’Ocupació i Assumptes Socials, Marianne Thyssen.

Va demanar al Govern de Mariano Rajoy no caure en la “complaença” malgrat la millora de la seua economia i va cridar a no oblidar les mesures que estan estimulant la inversió en l’economia, investigació i productivitat perquè “necessitem crear ocupació”.

Els joves paguen més cara la crisi i el canvi tecnològic, segons la Comissió Europea

Thyssen va situar Espanya entre els països amb una “gran necessitat de reformes” perquè els seus problemes estructurals han estat més greus que els d’altres estats membres, però va reconèixer els esforços complerts fins ara i que permeten veure que “torna la recuperació”.

Segons les dades de l’estudi anual sobre l’evolució social i de l’ocupació a Europa (ESDE) publicat aquest dilluns per Brussel·les, Espanya no només és al capdavant de l’atur, sinó que les seues xifres segueixen estant més de 10 punts percentuals per sobre dels nivells d’atur registrats abans de la crisi.

També alerta de la precarietat de l’ocupació, amb més d’un 20% de treball temporal (rànquing que lidera amb Polònia), un 9,5% d’atur de llarga durada i una xifra del 44 per cent de desocupats entre els més joves. A més, el 26 per cent dels espanyols ocupats tenen contractes temporals i el 60 per cent dels que treballen a temps parcial no voldrien una jornada reduïda.

“Estem encaminats cap a més creixement i ocupació, tanmateix és possible que els joves d’avui i els seus fills acabin tenint una situació pitjor que la dels seus pares”, va alertar la comissària, que va demanar “actuar amb rapidesa” per evitar que el pilar social es danyi en el futur.

tracking