SEGRE

EMPRESES

Torrons Vicens projecta una planta de cacau al polígon d'Agramunt

Acord amb l’Incasòl per a la reserva d’una parcel·la de 25.000 metres quadrats per més de 650.000 euros || La fàbrica podria tramitar-se d’aquí a uns quatre anys

Imatge d’arxiu del polígon d’Agramunt, les parcel·les del qual s’han venut gairebé totalment.

Imatge d’arxiu del polígon d’Agramunt, les parcel·les del qual s’han venut gairebé totalment.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Torrons Vicens ha arribat a un principi d’acord amb l’Institut Català del Sòl per a la compra d’una parcel·la de 25.038 metres quadrats del polígon La Torre d’Agramunt. Es tracta de l’última parcel·la industrial disponible en aquesta zona, el preu de la qual s’ha fixat segons dades de l’Incasòl, en una mica més de 653.000 euros.

L’empresa de torrons projecta en aquest solar construir una planta per a la manipulació de cacau i xocolate, dins de les actuacions d’ampliació de la seua activitat que ja han començat amb la fàbrica de tractament d’ametlles a Vilagrassa. Segons va confirmar el responsable de la firma, Àngel Velasco, es tracta d’una reserva de terra encara de l’Incasòl, primer pas per desenvolupar el projecte, que es preveu a tres o quatre anys vista.

El solar reservat és l’últim que quedava després d’una campanya de vendes de l’empresa de la Generalitat

Amb aquesta operació es tanca la venda de parcel·les al polígon La Torre d’Agramunt, on fa un any ja es van donar per venudes totes les parcel·les a excepció de l’última, el traspàs de la qual podria produir-se ben aviat.

El maig del 2016 l’Incasòl va formalitzar la venda de dinou de les vint parcel·les que encara tenia lliures en aquest polígon i va firmar amb Torrons Vicens la compravenda de quinze parcel·les més, que sumaven 11.728 metres quadrats. Poc després va tancar també la venda de quatre parcel·les més amb l’empresa Complex Llurba, que es va quedar 7.028 metres quadrats.

En el cas de Torrons Vicens, l’empresa va anunciar aleshores que invertiria un total de 2,5 milions d’euros en l’ampliació de la fàbrica i que preveia crear amb això uns cinquanta llocs de treball. De forma prèvia a l’ampliació de Torrons Vicens s’havien instal·lat al polígon d’Agramunt les empreses Rotecna, Copiral, Comercial del Sió o Pretensados Marina.

Quant a l’operació de Complex Llurba, va ser una compra de la matriu, Grup Consist, de quatre parcel·les per una mica més de 300.000 euros per a l’expansió de la companyia.

Més de quatre milions per conservar sòl agrari de l’Incasòl L’Institut Català del Sòl ha tret a concurs en tres paquets sengles operacions de conservació i manteniment del sòl agrari de la seua propietat a pràcticament tot Catalunya. Els tres projectes sumen més de 4.280.000 euros d’inversió. En dos figura la conservació dels espais agraris a la Val d’Aran, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, la Noguera, el Pla d’Urgell, el Segrià i les Garrigues, així com de la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Solsonès, la Segarra i l’Urgell. Es tracta de l’encàrrec de treballs agrícoles i de conservació de sòl no urbanitzat i de sòl per a activitats econòmiques a les finques agràries patrimoni de l’empresa de la Generalitat, que l’adjudicarà per un període de quatre anys. L’Incasòl és un dels principals propietaris de sòl agrari i la crisi ha paralitzat no pocs processos de desenvolupament industrial.

tracking