SEGRE

AGRICULTURA ANÀLISI

Empreses de mitjans de producció agrària suposen l’1% del PIB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat –a través d’Acció– i el clúster Femac han elaborat un estudi que detecta 133 empreses catalanes del sector dels mitjans de producció agrícola, que generen 4.768 llocs de treball i facturen 1.777 milions d’euros, una xifra que equival a l’1% del PIB de Catalunya. L’estudi destaca el paper de la província de Lleida, en especial en el camp de les empreses de maquinària agrícola. Aquestes representen el 56% del total d’empreses, encara que en el cas de la facturació la xifra és molt més discreta, amb un 9%. Segons la conselleria d’Empresa i Coneixement, aquest sector –que engloba les llavors, els fertilitzants, els fitosanitaris i la maquinària– ha crescut un 5,6 per cent entre el 2007 i el 2015.

Pel que fa a la internacionalització, un 70 per cent de les empreses que formen part d’aquest sector són exportadores, i un 10% compta amb filials a l’estranger.

Destaca en especial en el sector d’empreses de maquinària agrícola segons la Generalitat i el Femac

L’informe apunta a la transformació del sector que, malgrat mantenir la maquinària com el subsector amb més massa crítica –el 56% de les empreses i el 9% de la facturació–, ha registrat que han guanyat pes els fertilitzants –16,5% d’empreses i 29,4% de facturació– i els fitosanitaris –12% d’empreses i 52,9 per cent de facturació

.

L’estudi assenyala que es tracta d’un sector amb perspectives de creixement que haurà d’assumir noves tecnologies i mètodes de treball per augmentar la productivitat, a causa que s’estima que el 2050 serà necessari proveir aliments a 9.700 milions de persones a tot el món.

Entre els reptes del sector destaca la necessitat de passar d’un model de negoci basat en la venda de productes a oferir serveis –com el lloguer de maquinària o assessorament a l’agricultor– i solucions integrals.

tracking