SEGRE

TECNOLOGIA

Unicredit registra atac informàtic amb accés a dades de 400.000 clients

El banc assegura que és possible que s’hagi sostret les seues dades biogràfiques o els seus codis IBAN

Unicredit registra atac informàtic amb accés a dades de 400.000 clients

Unicredit registra atac informàtic amb accés a dades de 400.000 clientsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El banc italià Unicredit ha denunciat avui que ha registrat dos intrusions informàtiques el setembre i l’octubre de 2016 i el juny i el juliol d’aquest any amb què han estat violades les dades d’al voltant de 400.000 clients a Itàlia.

Amb la intrusió va accedir únicament a les dades relatives a préstecs personals mentre que, segons va precisar l’entitat en un comunicat, no es van violar les contrasenyes dels comptes corrents ni dades que permetin realitzar transferències no autoritzades.

La primera intrusió informàtica es va produir en els mesos de setembre i octubre de 2016 i se n’ha localitzat una segona en els mesos de juny i juliol d’aquest any.

En total, Unicredit considera que s’han violat les dades de prop de 400.000 clients a Itàlia, de qui és possible que s’hagi sostret les seues dades biogràfiques o els seus codis IBAN (Codi Internacional de Compte Bancari, en anglès).

L’entitat financera més gran d’Itàlia ha informat sobre aquests fets a les autoritats competents, ho ha denunciat davant de la Fiscalia de Milà (nord), ha impulsat una auditoria per investigar-los i ha posat en marxa totes les accions necessàries per impedir que aquests fets es repeteixin.

Així mateix ha habilitat un número de telèfon al qual els clients que requereixin més informació podran dirigir-se, entre altres mesures.

Unicredit va recordar que la seguretat de les dades dels seus clients és "una prioritat absoluta" en el recent pla industrial i el grup invertirà un total de 2.300 milions d’euros a reforçar els seus sistemes informàtics.

tracking