SEGRE

BALANÇ

Lleida augmenta un 26 per cent les exportacions d'oli

En el primer quadrimestre, respecte al mateix període del 2016 || A l’Estat s’han disparat un 28% en la campanya

Imatge de la jornada de màrqueting per a empreses olieres d’ahir.

Imatge de la jornada de màrqueting per a empreses olieres d’ahir.GLOBALLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les exportacions d’oli d’oliva efectuades per operadors de la província de Lleida van augmentar un 25,73% el primer quadrimestre de l’any respecte al mateix període del 2016. Concretament, fins al maig del 2017 la venda d’oli d’oliva en altres països va assolir els 127,164 milions d’euros, mentre que en els primers quatre mesos del 2016 la xifra va ser de 101,1377 milions d’euros.

Bona part d’aquest increment ve derivat de l’augment de preu de l’oli, generat per la baixa producció no només a Lleida, per efectes de la sequera, sinó al conjunt d’Espanya i altres països, com és Itàlia. De fet, les cooperatives i operadors de Lleida s’han trobat amb un increment de demanda de forma especial d’Itàlia.

Les importacions baixen de 22,132 milions d’euros el primer quadrimestre del 2016 a 8,909 aquest any

Al contrari, les importacions d’oli de Lleida es van limitar entre els mesos de gener i maig a 8,909 milions d’euros, davant els 22,132 de les mateixes dates del 2016, segons dades oficials del ministeri d’Economia i la secretaria d’Estat de Comerç.

Per la seua part, les exportacions d’oli d’oliva espanyol es van disparar un 28%, fins a superar els 2.450 milions de la campanya passada, i ser un 48% superior al valor mitjà de les quatre campanyes precedents, fet que suposa un màxim històric de facturació acumulada als vuit mesos de campanya.

Bona part de les exportacions que realitza Lleida continuen sent en cisternes, però empreses i cooperatives estan intensificant els seus esforços per aconseguir valor afegit, amb una clara aposta per incrementar l’envasament d’oli.

Precisament, Globalleida va reunir aquest dimecres les empreses del sector olier de la província per participar en la jornada formativa de màrqueting en la qual es va posar de manifest per part dels ponents la necessitat d’augmentar el valor afegit al producte per evitar una guerra de preus.

tracking