SEGRE

BANCA RESULTATS

CaixaBank guanya un 31,6% més en el primer semestre

Després d’integrar BPI i millorar ingressos || Gortázar assegura que l’entitat ha guanyat clients amb la crisi del Banc Popular

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup CaixaBank ha obtingut un benefici atribuït de 839 milions d’euros en el primer semestre, la qual cosa significa un creixement del 31,6% respecte al mateix període de l’any passat, segons va informar l’entitat ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El banc va explicar que l’evolució dels primers sis mesos està marcada per la integració dels resultats del banc portuguès BPI des del febrer –ha contribuït al resultat en 77 milions, després de deduir els costos de reestructuració, de 106 milions–, i també per la millora dels ingressos bancaris.

El benefici atribuït de l’entitat va arribar als 839 milions d’euros fins al mes de juny

El marge brut ha arribat als 4.280 milions d’euros, un 5,7% més respecte als primers sis mesos del 2016, i els ingressos bàsics del negoci bancari han augmentat un 20,6% en el grup i un 11,8% a CaixaBank, la qual cosa permet compensar els resultats menors derivats d’actius i passius financers.

La ràtio de morositat se situa en el 6,5%, cosa que l’entitat va destacar que està molt per sota de la mitjana del sector (8,7% al maig), i la ràtio de cobertura millora fins al 50%, davant del 47% a tancament de l’exercici 2016. Així mateix, l’entitat manté el lideratge en el sector de la banca online, amb 5,5 milions de clients, així com en el de la banca mòbil, amb 3,9 milions.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va insistir que el pla estratègic de l’entitat és continuar creixent i centrar-se en el seu negoci. A més, va afirmar que l’entitat catalana s’ha vist beneficiada per la crisi al Banc Popular i ha captat part dels seus clients, la qual cosa va atribuir al fet que té la quota més gran de mercat, una quarta part dels clients i les nòmines a Espanya.

Va considerar, a més, que és “un gran encert” incentivar les hipoteques a tipus fix a Espanya, i va valorar positivament l’anunci del ministre d’Economia, Luis de Guindos, que la nova llei de Crèdit Hipotecari abaratirà els costos que comporta canviar d’una hipoteca de tipus d’interès variable a una de tipus fix.

tracking