SEGRE

BANCA TRIBUNALS

La venda del Popular per un euro, a la justícia europea

Recurs presentat per accionistes mexicans i petits inversors || Dos mil accionistes es personaran dilluns a l’Alt Tribunal

Imatge d’arxiu de la seu del Banc Popular.

Imatge d’arxiu de la seu del Banc Popular.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’inversors mexicans del Banc Popular, entre els quals es troba Antonio del Valle, va presentar ahir un recurs legal davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), amb seu a Luxemburg, sol·licitant la nul·litat de la decisió de la Junta Única de Resolució (JUR) de resoldre l’entitat amb la compra per part de Banc Santander per un euro.

El recurs qüestiona la legalitat del nou Mecanisme Únic de Resolució (MUR) en el marc de la legislació de la UE i el procés que va portar a la decisió de la resolució. A 30 de març, el grup d’accionistes mexicans del Banc Popular, liderats per Del Valle, ostentava una participació de fins al 4,13 per cent a l’entitat.

Els accionistes mexicans al·leguen que la resolució és il·legal i que el Popular no tenia greus dificultats

Els inversors del país centreamericà afirmen que el marc de resolució és “il·legal”, ja que se’ls van negar drets fonamentals garantits per la legislació comunitària a les parts interessades. A més, estimen que la decisió de la JUR incompleix les condicions necessàries per adoptar la resolució bancària. En concret, aquests inversors afirmen que el Popular no es trobava en “greus dificultats”, ni probablement havia d’estar-ho, sinó que es va enfrontar a un problema de liquiditat a curt termini, originat per les declaracions de la presidenta de la JUR, Elke König, que van fer que els dipositants arribessin a la conclusió que el banc s’enfrontava a una resolució imminent, amb referència a una informació de l’agència Reuters del 31 de maig.

Per la seua part, l’Associació Espanyola d’Accionistes Minoritaris d’Empreses Cotitzades (Aemec) va interposar també ahir un recurs davant del Tribunal General de la Unió Europea per impugnar la resolució efectuada sobre el Banc Popular.

Així mateix, més de dos mil afectats per la resolució del Banc Popular, representats per Rúa Abogados, presentaran un altre recurs aquest dilluns contra la Junta Única de Resolució (JUR) de l’Alt Tribunal europeu per la decisió de les autoritats comunitàries de resoldre l’entitat.

tracking