SEGRE

TRIBUTS BALANÇ

Hisenda recapta a Lleida un 18 per cent més fins al juny

Fins als 313,9 milions d’euros en el primer semestre || Sobretot a causa de l’augment dels ingressos en IRPF i de l’IVA

La recaptació a Lleida va créixer un 17,9% en el primer semestre.

La recaptació a Lleida va créixer un 17,9% en el primer semestre.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Agència Tributària va recaptar 313,9 milions d’euros a la província de Lleida en els sis primers mesos d’aquest any, un 17,9 per cent més que a l’exercici anterior. Lleida és la província catalana que més va augmentar l’aportació d’ingressos tributaris a la Hisenda espanyola, segons assenyalen les dades de l’Agència Tributària. Un augment causat, en gran manera, per l’augment de la recaptació de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

Segons l’últim informe publicat pel ministeri d’Hisenda, l’Estat va recaptar un 17,8 per cent més en el primer semestre de l’any per aquest impost a Lleida, fins als 139,6 milions d’euros.

Els ingressos per impostos especials van augmentar en sis mesos un 46,3%, el més alt increment de Catalunya

Així mateix, en l’àmbit dels impostos directes, la recaptació per l’Impost de Societats, el gravamen als beneficis que obtenen les societats mercantils i altres entitats jurídiques, va augmentar un 13,7 per cent, fins als 27,4 milions d’euros. També es va registrar un augment del 4,9 per cent de l’Impost per a Rendes no Residents (IRNR), amb 1,3 milions d’euros.

En els impostos indirectes, els ingressos per l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) van augmentar un 14,9 per cent entre el gener i el juny, fins als 121,5 milions d’euros.

La recaptació per impostos especials, que grava el tabac, les begudes alcohòliques o els carburants, entre d’altres, va créixer un 46,3 per cent, fins als 13,2 milions d’euros.

Mentre que l’únic impost que va decréixer va ser el relacionat amb el trànsit exterior, que va descendir en el primer semestre un 14,7 per cent, fins als 58.000 euros.

Per la seua part, en el conjunt de Catalunya, la recaptació d’impostos va créixer del gener al juny passat un 5,7 per cent, fins a assolir els 16.503,5 milions, gràcies a l’augment dels ingressos per impostos indirectes, que van créixer un 7,2 per cent, fins als 9.466 milions, seguit del creixement de la recaptació per impostos directes d’un 4,1 per cent, fins els prop de 6.889,5 milions d’euros.

tracking