SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

Impulsen un manifest local en defensa de la fruita dolça

Tres alcaldes d’ERC, dos del PSC i un regidor del PDeCAT || Buscaran ara adhesions i aportacions d’altres municipis

Torrelameu

TorrelameuMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sis municipis del Segrià i la Noguera van elaborar aquest dilluns un manifest en defensa del sector de la fruita dolça per reclamar la implicació de les diferents administracions davant de les dificultats que travessen els agricultors. El text va comptar amb la participació de tres alcaldes d’ERC: Carles Comes, de Torrelameu; Miquel Serra, d’Alcarràs, i Jaume Camarasa, de Corbins.

S’hi van sumar el primer edil de Torre-serona, Enric Colom; i el de Torres de Segre, Josep Ramon Branzuela, tots dos socialistes; i un regidor del PDeCAT en representació d’Albesa, Fermí Bernat. Per la seua part, els alcaldes del PDe- CAT de la Granja d’Escarp i Soses, la presència dels quals estava anunciada, finalment no hi van assistir.

Després de redactar una primera versió del text durant la reunió feta a Torrelameu, els edils el difondran ara entre els ajuntaments de totes les comarques del pla de Lleida amb l’objectiu d’obtenir aportacions, esmenes i adhesions. Aquest primer esborrany no es va fer públic després de la sessió, a l’espera de completar un text definitiu per dijous vinent, obtenir adhesions d’altres municipis i comarques i presentar-lo finalment en un acte públic previst a Alcarràs.

A la presentació pública del manifest definitiu s’haurà de sumar l’entrega de banderoles amb la llegenda “Pel futur dels pobles, defensem la pagesia” als representants dels municipis que s’adhereixin a aquesta iniciativa perquè, al seu torn, ells les exhibeixin a les façanes dels seus respectius ajuntaments.

Els impulsors d’aquesta iniciativa van explicar després de la reunió que, mitjançant aquesta acció, “el món local vol sortir en defensa dels agricultors en un moment en què pateix una crisi terrible”.

tracking