SEGRE

CRISI

Tractorada a Fraga amb 300 agricultors del Baix Cinca

Talls de trànsit i llargues cues a la capital

Tractorada Fraga

Tractorada FragaJOSÉ DÍAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una columna de tractors, furgonetes i manifestants a peu va recórrer aquest dilluns Fraga en protesta pels baixos preus de la fruita, rere una pancarta amb el lema “Salvem el préssec”. La manifestació va reunir uns tres-cents agricultors del Baix Cinca, molts d’ells procedents de municipis com Saidí, Torrent, Ossó, Bellver i Vilella i que es van afegir als fragatins.

Representants de cooperatives, organitzacions agràries com Asaja i Uaga i alcaldes van secundar aquesta mobilització i van qualificar la situació d’“insostenible”. Els manifestants es van concentrar a les 9.00 hores a l’esplanada del Sotet i d’allà van partir mitja hora després cap al mercat de fruita de Mercofraga.

El seu recorregut va travessar la ciutat i van circular pel centre històric i l’avinguda Madrid per agafar després la carretera nacional 211, entre l’autovia A-2 i autopista AP-2 i on es troba el mercat de fruites fragatí. Allà es va llegir el manifest.

La marxa va ocasionar talls de trànsit a l’interior i exterior de la localitat, i també llargues cues de vehicles. Al llarg del recorregut, els agricultors van corejar consignes per reclamar un augment de la quota de retirada. Mentre va durar la protesta, els agricultors van insistir a denunciar la situació actual i van censurar que les administracions no aporten solucions per a un sector econòmic de gran pes a la comarca del Baix Cinca.

En aquest sentit, van reclamar ajuts per pal·liar els efectes d’una conjuntura que només els produeix pèrdues i van assenyalar que això desmotiva els joves agricultors. Així mateix, van reclamar també la condonació de les quotes de la seguretat social.

Els manifestants van parar al Bruc per decidir com seguir.

Els manifestants van parar al Bruc per decidir com seguir.ITMAR FABREGAT

tracking