SEGRE

EMPRESES CÀRNIES

Vall Companys inverteix 78 milions d’euros a Terol

Processarà tres milions de pernils a la seua planta de Calamocha || El grup carni lleidatà preveu crear 150 nous llocs de treball

Les instal·lacions de Jamcal, assecador de pernils propietat de Vall Companys a Calamocha.

Les instal·lacions de Jamcal, assecador de pernils propietat de Vall Companys a Calamocha.WWW.VALLCOMPANYS.ES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup lleidatà Vall Companys ampliarà l’assecador de pernils Jamcal que té al polígon agroalimentari de Calamocha (Terol), un projecte que permetrà crear 150 nous llocs de treball i que requerirà una inversió de 78 milions d’euros, segons va publicar ahir El Periódico de Aragón.

Fernando Donaire, gerent de l’assecador Jamcal, va destacar que amb l’ampliació de 75.000 metres quadrats la planta passarà d’una producció d’un milió de pernils a l’any a tres milions.

L’assecador, que actualment ocupa 268 persones, comptarà després de les obres d’ampliació amb la sala de desossament “més moderna d’Europa”, segons Donaire. Vall Companys va comprar les instal·lacions de Calamocha el 2014.

En una primera fase es van invertir més de 14,4 milions d’euros i, en el seu primer any de funcionament, va produir 300.000 peces. L’assecador comptava amb 22.000 metres quadrats de superfície i una capacitat per a l’assecatge de 350.000 pernils.

L’any 2005, abans que l’adquirís Vall Companys, va tenir una altra ampliació, amb la qual va assolir una capacitat de producció de 850.000 peces i en la qual es van invertir 12 milions amb la construcció d’una planta depuradora i de cogeneració. Aquell any, la planta donava feina a 58 persones. I és que l’arribada del grup lleidatà ha impulsat l’activitat de l’assecador.

tracking