SEGRE

FINANCES

Berlín dóna crèdit de 150 milions a Air Berlin perquè operi malgrat la fallida

La companyia transporta uns 80.000 passatgers al dia, amb la qual cosa la suspensió immediata de l’activitat deixaria a terra a "desenes de milers de persones"

Berlín dóna crèdit de 150 milions a Air Berlin perquè operi malgrat la fallida

Berlín dóna crèdit de 150 milions a Air Berlin perquè operi malgrat la fallidaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern alemany va anunciar la concessió d’un crèdit de 150 milions d’euros a Air Berlin poc després que l’aerolínia de baix cost es declarés en fallida, perquè la companyia pugui continuar operant amb normalitat.

La ministra alemanya d’Economia, la socialdemòcrata Brigitte Zypries, va afirmar en una compareixença davant els mitjans que aquest crèdit "de transició" pretén que Air Berlin -i la seua filial austríaca Niki- "pugui continuar desenvolupant la seua activitat completament".

Aquesta injecció vol a més donar "prou espai" a les negociacions que han iniciat Air Berlin i Lufthansa, l’aerolínia alemanya més gran, que està interessada en part del negoci de la companyia en problemes.

Aquestes converses són "positives" i podrien arribar a bon terme "en els propers mesos", va agregar la ministra.

El ministre de Transport, el socialcristià Alexander Dobrindt, va assegurar que les negociacions entre Air Berlin i Lufthansa estan "avançades", ja que es vénen desenvolupant des de "fa mesos", encara que l’aerolínia també està parlant amb altres rivals de forma paral·lela.

Zypries va subratllar que, malgrat que teòricament una aerolínia hauria de cessar totalment la seua activitat després de declarar-se en fallida, el crèdit significa que els bitllets expedits continuen sent vàlids, que tots els vols continuen realitzant-se i que també es poden continuar comprant viatges.

Molts alemanys continuen de vacances, va argumentar la ministra d’Economia, i sense aquesta ajuda estatal "no es podria assegurar" el seu retorn després del període estival.

Segons Dobrindt, Air Berlin transporta uns 80.000 passatgers al dia, amb el que la suspensió immediata de l’activitat deixaria a terra a "desenes de milers de persones".

Zypries va assenyalar que els deutes de la companyia seran assumits pels creditors i que el Govern alemany creu que l’aerolínia podrà tornar-li el crèdit amb la venda dels seus "slots", les franges horàries per a aterratges i enlairaments que té en diferents aeroports per a totes les seues rutes.

El Govern alemany té "preferència" sobre altres creditors, va afegir la ministra alemanya.

El candidat socialdemòcrata a la Cancelleria, Martin Schulz, va comparèixer també davant dels mitjans per aplaudir la mesura de la seua coreligionaàia al capdavant d’Economia i per criticar el "dúmping en els preus i en els salaris" de certes companyies que ha portat a Air Berlin a la fallida.

Air Berlin, la segona aerolínia més gran d’Alemanya, va patir el 2016 una pèrdua rècord de 782 milions d’euros, un 75 % més que el 2015, pels costos de reestructuració i depreciacions.

tracking