SEGRE

EMPRESES

McDonalds obre un restaurant al Sàhara Occidental

Assegura que és una decisió purament empresarial

McDonalds obre un restaurant al Sàhara Occidental

McDonalds obre un restaurant al Sàhara OccidentalEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obertura d’un restaurant de la cadena nord-americana McDonalds a la ciutat d’El Aaiún, capital del Sàhara Occidental, ha estat una decisió "purament empresarial", ha dit la cadena nord-americana d’hamburgueses.

"La nostra decisió de traslladar-nos en El Aaiún és purament una decisió empresarial", va respondre a Efe el portaveu de la cadena mitjançant un correu electrònic en ser preguntat sobre la possible dimensió política de la seua decisió en tractar-se d’un territori en disputa.

Va agregar que l’empresa té "una llarga tradició de fer que la nostra firma i l’experiència de McDonalds sigui accessible i disponible per a nous clients en nous llocs".

La cadena nord-americana va subratllar la qualitat dels serveis que ofereix i va considerar que aquest establiment, ubicat en una cèntrica plaça d’El Aaiún, "exercirà un paper positiu per a la població local", en al·lusió al debat sobre si la població local sahrauí és o no beneficiària de les inversions realitzades a la zona.

Aquest nou restaurant, que és operatiu des de la setmana passada, va suposar una inversió de 32 milions de dírhams (3 milions d’euros) i ha creat 50 nous llocs de treball, segons les xifres ofertes per la cadena.

La franquícia d’El Aaiún està gestionada per la societat marroquina Hope Invest, fins ara especialitzada en el sector de les galetes.

McDonalds és una de les poques firmes internacionals que han obert negoci al Sàhara Occidental, en ser un territori en disputa amb l’independentista Frente Polisario, i té un estatus jurídic encara per resoldre davant de les Nacions Unides.

La Municipalitat d’El Aaiún, governada pel partit nacionalista marroquí Istiqlal, ha estat una de les principals involucrades en les negociacions per atreure McDonalds al centre de la ciutat, i donar així una imatge de "normalitat" que desmenteixi el conflicte que embolica el territori.

L’alcalde d’El Aaiún, Hamdi uld Rachid, va anunciar fa ara un any la imminent obertura d’aquesta famosa ensenya nord-americana, que es va produir la passada setmana amb gran discreció.

tracking