SEGRE

EMPRESES PORCÍ

Un grup italià invertirà uns setanta milions en un escorxador a Binèfar

Crea fins a 1.600 llocs de treball i al triar la ubicació ha pesat la proximitat de Lleida i la seua cabanya porcina || Pini se suma a projectes com Bonàrea i Vall Companys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup italià Pini preveu aixecar un gran escorxador de porcí a Binèfar que crearà més de 600 llocs de treball directes a la primera fase i que pot arribar a generar-ne 1.600, segons va difondre ahir la premsa aragonesa. En total, el projecte que té ultimat requerirà una inversió de setanta milions d’euros, segons va explicar dijous l’amo de la companyia, Piero Pini, després de reunir-se amb el president d’Aragó, Javier Lambán. El Govern aragonès aprovarà la declaració del projecte d’interès autonòmic al Consell de Govern del pròxim 5 de setembre i podrà optar a ajuts públics.

El Grup Empresarial Pini és el cinquè en importància del sector a Europa i es dedica a la transformació i comercialització de productes carnis, amb centres productius a Itàlia, Hongria i Polònia que donen feina a més de 3.500 persones i exporten a 35 països.

El Grup Pini preveu poder començar la producció a finals de l’any que ve o a començaments del 2019

Piero Pini va explicar l’elecció de Binèfar per la ubicació estratègica central entre les províncies d’Osca, Saragossa, Lleida i Barcelona, que aglutinen el 38,6 per cent de la producció de bestiar porcí de l’Estat, a més de la proximitat de la planta amb els centres productors, les autovies i la proximitat de la plataforma logística de ferrocarril ubicada a l’Armentera de Montsó, ja que es parla de moure al voltant de 250 contenidors setmanals.

L’empresa ja compta amb els terrenys i podria començar les obres al novembre. La planta comptarà amb 55.000 metres quadrats i podria començar l’activitat a finals de l’any que ve o a principis del 2019. La companyia podria aportar uns 510 milions d’euros al PIB aragonès. Com altres operadors porcins, té en el punt de mira la Xina i el Japó.

L’alcalde de Binèfar, Adolfo Adán, va dir que la càrnia de capital italià s’ubicarà en una gran parcel·la pròxima al polígon industrial El Sosal i reforçarà el paper de la localitat a l’agroindústria. Binèfar ja és famosa per l’escorxador especialitzat en boví Fribin, que dóna feina a més de cinc-centes persones. Acaba d’invertir quinze milions d’euros per ampliar les instal·lacions.

A banda d’aquest projecte, BonÀrea va anunciar el mes de febrer que instal·laria el seu centre a Épila amb una inversió de 400 milions d’euros i la creació de 4.000 llocs de treball en deu anys. Valls Companys va anunciar també una inversió de 78 milions d’euros a Calamocha per ampliar les seues instal·lacions i la creació de més de 150 llocs de treball.

tracking